Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μαθητές: Οργάνωση συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 16 Μάρτη

Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες στις 16 Μάρτη, οργανώνουν οι μαθητές σε μια σειρά σχολεία της χώρας. Ενδεικτική είναι η ενημέρωση που μας έστειλαν από την Αργυρούπολη, όπου μαθητές από τρία σχολεία της περιοχής οργάνωσαν σύσκεψη την Κυριακή 3/2, όπου αποφάσισαν καθημερινές αφισοκολλήσεις και εξορμήσεις, ενώ οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 16/2, με αντιφασιστική πικετοφορία. 

Πολύτιμο εργαλείο στην καμπάνια για τις 16 Μάρτη, είναι η προκήρυξη που έβγαλαν οι Μαθητές Anticapitalista σε συνεργασία με την ΚΕΕΡΦΑ και ήδη μοιράζεται στα σχολεία. Μεταξύ άλλων, οι Anticapitalista ξεκαθαρίζουν:

“Είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ γιατί όταν το Νοέμβρη φασίστες μας καλούσαν να κάνουμε καταλήψεις για το όνομα της Μακεδονίας, έφαγαν τα μούτρα τους. Προσπάθησαν να χωθούν στο μαθητικό κίνημα την ίδια περίοδο που εμείς με καταλήψεις και διαδηλώσεις διεκδικούσαμε τα δικαιώματά μας. Λεφτά για τα σχολεία, προσλήψεις καθηγητών, όχι εξοντωτικές εξετάσεις, σχολές και πτυχία που να μας εξασφαλίζουν δουλειά. Η 16 Μάρτη είναι η μεγάλη ευκαιρία να φωνάξουμε: Ούτε να το σκέφτεστε! Ποτέ ξανά οι φασίστες στα σχολεία!”.