Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στις εκλογές του Σωματείου στήριξαν την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» κάνοντας την, με ποσοστό 10,8% και δύο έδρες, την τρίτη δύναμη του Σωματείου και τη μεγαλύτερη στην αριστερά. Οι δυνάμεις της ΝΔ-ΔΑΚΕ, έχασαν μία έδρα λαμβάνοντας πέντε συνολικά (38%) σαν αποτέλεσμα του διαλυτικού ρόλο που έπαιξαν τα προηγούμενα χρόνια, της ανοιχτής στήριξης στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας μέσω των ΣΔΙΤ. 

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-Όραμα πλήρωσε την τυφλή στήριξη στην κυβέρνησή τους, τη διαγραφή των απεργιών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας μία από τις δύο έδρες που είχε (8.6%). Μία έδρα κέρδισε η παράταξη της ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ με ποσοστό 6.1 %.

Η «ακομμάτιστη» παράταξη Συνάδελφοι στ' Αλήθεια παρά την αυτοανακήρυξή τους ως «οδοστρωτήρες» πήρανε μία έδρα (9.2%).

Για μας η αμέσως επόμενη περίοδος είναι κρίσιμη. Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε τα ΣΔΙΤ σε τρία μεγάλα νοσοκομεία με τη νέα χρονιά. Πρόκειται για τεράστια επίθεση στην δημόσια και δωρεάν υγεία που τη μετατρέπει και επισήμως σε εμπόρευμα, χαρίζοντας εκατομμύρια στους ιδιώτες. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανώσουμε την πλειοψηφική διάθεση και οργή των εργαζομένων για να μην εφαρμοστούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Όπως καταφέραμε να κρατήσουμε στη δουλειά χιλιάδες συμβασιούχους (ΟΑΕΔ, επικουρικούς γιατρούς και επικουρικό λοιπό προσωπικό), μέσα από μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις έτσι, και πιο δυναμικά, πρέπει να συνεχίσουμε για προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και χρηματοδότηση στην Υγεία. Δεν θα αφήσουμε το εθνικιστικό παραλήρημα να μας πείσει ότι τα F-16 είναι πιο χρήσιμα από την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση. Καμία θυσία για τις ΑΟΖ, ειρήνη και αδελφοσύνη με τους λαούς στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Όπως επίσης δε θα αφήσουμε να ξεπλυθεί η Χρυσή Αυγή για τα εγκλήματα της ή να αρνηθούμε την περίθαλψη σε πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς ΑΜΚΑ.

Με όπλο τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές Ανώνα, το Συντονιστικό των Νοσοκομείων μπορούμε να έχουμε ένα μαχητικό Σωματείο που θα είναι ασπίδα προστασίας και μπροστά σε όλες τις μάχες!

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή