Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντιφασιστική διαδήλωση στην επέτειο των επτά χρόνων από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν 17/1

Αντιφασιστική διαδήλωση στην επέτειο των επτά χρόνων από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα και συλλογικότητες την Παρασκευή 17 Γενάρη στα Πετράλωνα, στην πλατεία Μερκούρη στις 6μμ το απόγευμα. 

Η διαδήλωση είναι απάντηση στην πρόταση-πλυντήριο της εισαγγελέως Οικονόμου στην δίκη της Χρυσής Αυγής που χαρακτήρισε τις δολοφονίες Φύσσα και Λουκμάν “μεμονωμένα περιστατικά” φτάνοντας στο σημείο αναφερόμενη στη δολοφονία του δεύτερου να λέει ότι «στη σελίδα 177 (της καταδικαστικής απόφασης) γίνεται αναφορά ότι οι κατηγορούμενοι εκείνο το βράδυ βγήκαν και διασκέδασαν και δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή», ενώ στην πραγματικότητα στη σελίδα 177 της απόφασης το μόνο που αναγράφεται είναι ότι «βγήκαν και διασκέδασαν». Πουθενά δεν αναφέρεται ότι δεν σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. 

“Την Παρασκευή 17 Γενάρη 2020 διαδηλώνουμε αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα” αναφέρει το κάλεσμα. “Η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι διπλή. Από τη μία να καταδικαστεί σε ισόβια η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Η δίκη είναι στη τελική της ευθεία και η παρέμβαση του κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή απόφαση. Κι απ’ την άλλη παλεύουμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού, απαιτώντας νομιμοποίηση και χαρτιά σε κάθε μετανάστη, δικαίωμα ψήφου και κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων”.