Εργατικό κίνημα
Απεργία στην Εθνική Ασφαλιστική

24ωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής την Τετάρτη 8 Γενάρη διεκδικώντας τη βελτίωση της αμοιβής και των όρων εργασίας των δανειζόμενων εργαζόμενων που δουλεύουν στην Εθνική Ασφαλιστική μέσω της εργολαβικής εταιρίας “ΙCAP Outsourcing Solutions”. Την ίδια μέρα από νωρίς το πρωί το σωματείο οργανώνει μαζική περιφρούρηση και συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού (δίπλα στο ξενοδοχείο Intercontinental).

O Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι το μοναδικό σωματείο στο χρηματοπιστωτικό κλάδο που έχει αλλάξει το καταστατικό του αναγνωρίζοντας και εγγράφοντας ως μέλη του και τους εργολαβικούς ή δανειζόμενους εργαζόμενους που δουλεύουν στην εταιρία.  

Χωρίς διαχωρισμούς

“Εμείς δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τους συναδέλφους ανάλογα με τις συμβάσεις και τα χρήματα που παίρνουν. Σαν σύλλογος έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στο παρελθόν για να στηρίξουμε τους εργολαβικούς συναδέλφους. Δουλεύουμε χρόνια όλοι μαζί και παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά μας. Γι'αυτό και θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό βήμα να δώσουμε τη μάχη στο πλευρό τους τώρα που βλέπουμε τις τράπεζες και όλες τις εταιρίες του κλάδου να ξεκινάνε απολύσεις, πρώτα πετώντας στο δρόμο τους εργολαβικούς.

Δεν είναι τυχαίο πως στη συνέλευση που κάναμε στα μέσα του Δεκέμβρη η απόφαση για απεργία πάρθηκε με 97% υπέρ. Βλέπουμε δηλαδή τους μόνιμους να στηρίζουν τους εργολαβικούς συναδέλφους τους. Άλλωστε όλοι είμαστε στην αναμονή για να δούμε τη θα γίνει συνολικά με την Εθνική Ασφαλιστική που βρίσκεται για άλλη μια φορά σε διαδικασία πώλησης αφού τρέχει διαγωνισμός”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΑ ο Αποστόλης Τζανετής, μέλος τους ΔΣ του Συλλόγου της Εθνικής Ασαφαλιστικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος παρεθέτονται σειρά από στοιχεία που αποδεικνύουν πως η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής (όπως και όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου) έχει απλώσει την εργολαβοποίηση των εργαζόμενων σε τέτοιο βαθμό που ο ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι δανειζόμενος.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στην απεργία του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική εξέδωσε και ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), θυμίζοντας τη στήριξη που είχαν δεχτεί κατά την ίδρυση του δικού τους σωματείου και στις δυναμικές κινητοποιήσεις του 2014.