Η Αριστερά
Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης 10/1: Στηρίξτε τη δική σας εφημερίδα

H Εργατική Αλληλεγγύη είναι η εφημερίδα που για πάνω από τρεις δεκαετίες αποτελεί αναντικατάστατο στήριγμα των αγώνων που δίνουν οι εργάτριες και οι εργάτες, το αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό κίνημα, οι γυναίκες και οι ΛΟΑΤΚΙ+, η αντικαπιταλιστική αριστερά.

Σε μια εποχή που κυβέρνηση και μιντιάρχες κάνουν την επιλογή να βαφτίζουν τις απολύσεις, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις ως "μέτρα για την ανάπτυξη", τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα "ποδοσφαιρικό καυγά", τη βία κατά των γυναικών ως "αποτέλεσμα πάθους", τις απεργίες ως "ταλαιπωρία των πολιτών", τα πολεμοκάπηλα σχέδια "απάντηση στην προκλητικότητα", το ρατσισμό ενάντια στους πρόσφυγες σαν "μέτρα αποσυμφόρησης", την αστυνομική βία ως "πάταξη της ανομίας"... 

Η Εργατική Αλληλεγγύη επιλέγει να μιλάει για την αντίσταση, να την προβάλλει, να τη βοηθάει να απλωθεί και να κερδίσει. Μια γνήσια φωνή αντιπληροφόρησης που επιλέγει με κάθε κόστος να διατηρείται ανεξάρτητη και στο πλευρό της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των καταπιεσμένων.

Μόνη πηγή εσόδων της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι η διακίνησή της, χέρι με χέρι, σε απεργίες, διαδηλώσεις, εργατικούς χώρους, σχολές και γειτονιές και η οικονομική ενίσχυση των φίλων και αναγνωστών της.

Στο πλαίσιο της οικονομικής της καμπάνιας η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη οργανώνει μια συναυλία με μερικά από τα καλύτερα μουσικά σχήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. 

Στο φιλόξενο χώρο του Ρομάντσου, δίπλα από τα γραφεία της, σε μια γειτονιά που έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών επιχειρήσεων ενάντια στους μετανάστες και την αριστερά, στις 10 Γενάρη στέλνουμε μουσική απάντηση αντίστασης κι ενισχύουμε τη φωνή των αγώνων. 

Είσοδος ενίσχυσης 7 ευρώ
Ώρα έναρξης 9πμ
 
ΡΟΜΑΝΤΣΟ  
Αναξαγόρα 3-5 δίπλα στην Ομόνοια

• The Screaming Fly 
Oι Screaming Fly μετράνε 27 χρόνια ζωής. Το Trip to Venus, ο δίσκος που έβγαλαν μέσα στο 2019, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους της χρονιάς. Έχοντας στη σύνθεσή τους τον κιθαρίστα των Last Drive Στέφανο Φλώτσιο και τους Κώστα "C.L" Λουκόπουλο στα ντραμς και Στασινό "Stash" Παπασταθόπουλο στο μπάσο, οι Screaming Fly συνδυάζουν το ψυχεδελικό ροκ των '60s, το garage punk και το space rock των '70s.
thescreamingfly1.bandcamp.com

• The Venial Sin
Με τον ολόφρεσκο δίσκο Wave of sinners, οι Venial Sin έρχονται στο Ρομάντσο σε μια από τις σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις τους για να μας ξεσηκώσουν με τους γκάραζ ήχους τους.
thevenialsingr.bandcamp.com

• Dr. Albert Flipout's one CAN band -aka Mickey Pantelous
Η πρώτη τριμελής μπάντα που αποτελείται από έναν άνθρωπο, oι Dr. Albert Flipout's one CAN band, του Mickey Pantelous, με τον ίδιο στην κιθάρα, τα τύμπανα, τη φυσαρμόνικα και τα φωνητικά, παίζουν blues rock γεμάτο από χιούμορ και κοινωνικά μηνύματα.
mickeypantelous.com

• Blue John
Ο Βlue John παίζει τα μπλουζ του περιθωρίου, όπως τα έπαιζαν στο Δέλτα του Μισισιπή...