Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Aπαλλακτικό βούλευμα για τον Δ. Ζώτο

Απαλλακτικό βούλευμα για το σβήσιμο των συνθημάτων των ναζί στο Καρπενήσι το 2017 από τον Δημήτρη Ζώτο, (πολιτική αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής) εκδόθηκε από το Συμβούλιο πλημ/κών Ευρυτανίας. Όπως δήλωσε ο Δ. Ζώτος:

“Το Συμβούλιο πλημ/κών Ευρυτανίας με το 5/2019 βούλευμα, έκρινε ότι «με δεδομένο ότι ο Δήμος Καρπενησίου δεν είχε σβήσει τα συνθήματα (της ΧΑ) έκρινε (ο κατηγορούμενος, δηλ. εγώ) ως καθήκον του ηθικό και κοινωνικό να τα διαγράψει με σπρέι, ώστε να μην διαδίδεται η ναζιστική ιδεολογία».

Τέτοιες μέρες το 2017 ήμουν «κρατούμενος» στο ΑΤ Καρπενησίου επειδή μαζί με άλλους συντρόφους σβήσαμε τα μοναδικά συνθήματα των ναζί στην είσοδο της πόλης. Ήταν εκεί ένα μήνα τουλάχιστον, ο Μπακογιάννης ήταν στην πόλη, ήταν τότε περιφερειάρχης Στερεάς και πρώην δήμαρχος Καρπενησίου.

Ούτε αυτός, ούτε καμία άλλη αρχή ενοχλήθηκε από τα ναζιστικά συνθήματα στη μοναδική είσοδο της πόλης. Δεν αισθάνθηκαν την προσβολή στην πόλη και τους αγώνες των κατοίκων της κατά των προγόνων των σημερινών ναζί , που την έκαψαν ολοσχερώς δύο φορές, επειδή ήταν κέντρο της αντίστασης και έδρα της κυβέρνησης του βουνού.

Η σύλληψή μου κινητοποίησε εκατοντάδες αντιφασίστες που με κάθε τρόπο εκδήλωσαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους. Μία ακόμα μικρή νίκη στη μεγάλη μάχη μέχρι την πλήρη απομόνωση και εξαφάνιση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης”.