Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” διεκδικεί την ψήφο όλων των δημοσιογράφων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες μάχες του κλάδου τη διετία που πέρασε και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που οι επιθέσεις των εργοδοτών στο χώρο, ακολουθώντας τις συνταγές των μνημονίων κυβέρνησης και τρόικας, κλιμακώθηκαν. Στόχος του ενωτικού σχήματος στο οποίο συμμετέχουν οι Financial Crimes, το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ο Σπάρτακος και ανένταχτοι δημοσιογράφοι, είναι η είσοδός του στο ΔΣ της Ενωσης ταυτόχρονα με το δυνάμωμα των μαχητικών δικτύων βάσης σε κάθε μαγαζί που θα κοντράρουν με δυναμικές απεργίες τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις, τις μειώσεις μισθών, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία.

“Γενική συνέλευση μαζική έπρεπε να έχει γίνει το Δεκέμβρη όταν όλος ο κόσμος έβραζε, όταν οι εργαζόμενοι κατέκλυζαν την οδό Ακαδημίας γιατί έβλεπαν όσα έρχονταν”, είπε ανάμεσα σε άλλα ο Μωυσής Λίτσης, μέλος των Financial Crimes και υποψήφιος του σχήματος, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στις 12/5. “Ουδέποτε τα μέλη του ΔΣ παραβρέθηκαν στα μαγαζιά με εξαίρεση την τελευταία 4ήμερη απεργία που όμως έγινε αργά και για πολλούς για προεκλογικούς λόγους. Και είναι επαίσχυντο να προτείνεται από πρόεδρο συνδικαλιστικού σωματείου μείωση μισθών 10%. Και είναι απορίας άξιο όταν ο Σκάι προχώρησε σε ατομικές συμβάσεις που αντιβαίνουν ακόμα και στη νέα εργασιακή νομοθεσία, που ήταν τα μέλη του ΔΣ να μπουν μπροστά στον αγώνα των συναδέλφων και να αποτρέψει την επίθεση; Πρέπει να βγούμε και να διεκδικήσουμε όσα πρέπει, με κόπο και θυσία. Δεν μπορεί μία απεργία να τρομάξει τους εργοδότες. Και πρέπει να παλέψουμε μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία. Εκπλήσσομαι να βλέπω έξοδα χιλιάδων ευρώ για κυλικείο, ταξίδια και μετακινήσεις και να μην έχει ενεργοποιηθεί ούτε μία φορά το απεργιακό ταμείο για να καλύψει τους συναδέλφους που χάνουν μεροκάματα. Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” για να είμαστε παρόντες, συνέχεια, παντού, και στους αγώνες και στο ΔΣ”.

• Στάση εργασίας πραγματοποίησε η ΠΟΣΕΠΡΤ την Δευτέρα 16 Μάη ενάντια στην περικοπή των εκτός έδρας που επιχειρεί η Διοίκηση της ΕΡΤ.