Απεργίες στα ΕΛΠΕ

Ο αγώνας των εργαζόμενων, που μέχρι τώρα μετρά δύο τετραήμερες και μία δεκαήμερη απεργία, συνεχίζεται κόντρα στις προσπάθειες εργοδοσίας και κυβέρνησης να τρομοκρατήσουν με δικαστικές αποφάσεις και απειλές τους απεργούς – προσπάθειες που κλιμακώθηκαν πριν τη δεύτερη δεκαήμερη απεργία που είχε αποφασίσει το Σωματείο στις αρχές Μάη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το Σωματείο αποφάσισε: “Συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων με τέσσερις (4) επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για τις ημερομηνίες και τον τρόπο πραγματοποίησής τους. Να δοθεί Συνέντευξη Τύπου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα όπου θα αναλύσουμε προς κάθε κατεύθυνση τις θέσεις και τις προτάσεις μας και θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια που τόσο βάναυσα κακοποιήθηκε από την Εταιρεία, προσβάλλοντας όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ. Αποφασίσαμε να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να περιφρουρήσουμε την ΕΣΣΕ, να αξιοποιήσουμε αν χρειαστεί τον ΟΜΕΔ και την Διαιτησία, σε συνεργασία με τη νομική υποστήριξη του Σωματείου. Πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων των ΕΛΠΕ”.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ μπορούν να νικήσουν. Ο συντονισμός με άλλα συνδικάτα του κλάδου είναι απαραίτητος σε αυτή τη μάχη. Το κοινό απεργιακό μπλοκ του ΠΣΕΕΠ με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Πανεργατική της 11 Μάη ήταν ένα τέτοιο σημαντικό βήμα που ανοίγει την προοπτική της κοινής απεργιακής κλιμάκωσης. Τα απεργοσπαστικά μέτρα κυβέρνησης και διοικήσεων δε θα έχουν τότε καμία δύναμη.

Διαβάστε επίσης

στον ΗΣΑΠ

στη ΔΕΗ