Όργιο των ΜΑΤ

• Η επίθεση στην πορεία δόθηκε με ταυτόχρονη διαταγή προς όλες τις διμοιρίες, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιτέθηκαν ταυτόχρονα κατά μήκος ενός μεγάλου τμήματος της διαδήλωσης στην Πανεπιστημίου, με αφορμή μπουκάλια από νερό και ελάχιστες πέτρες από ελάχιστους διαδηλωτές εκτός των μπλοκ - ούτε «μαγαζιά καίγονταν», ούτε «αστυνομικοί κινδύνευαν».

• Η επίθεση, που είχε για ακόμα μια φορά στόχο μπλοκ σωματείων και οργανώσεων που διαδήλωναν ειρηνικά, ήταν δολοφονική. Οι ΜΑΤατζήδες χτύπαγαν με λύσσα σχεδόν αποκλειστικά τα κεφάλια των διαδηλωτών, χρησιμοποιώντας ανάποδα γκλομπ, κλωτσιές και αιχμηρά αντικείμενα, όπως πυροσβεστήρες και τις φυσούνες των δακρυγόνων. Χτυπούσαν τους διαδηλωτές των οργανωμένων μπλοκ – είναι ενδεικτικά τα γεγονότα ότι ο Γιάννης Καυκάς κρατούσε το πανώ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων και ότι ανάμεσα στους δεκάδες βαριά τραυματισμένους διαδηλωτές ήταν συνδικαλιστές, όπως η πρόεδρος του Σωματείου του 7ου Θεραπευτήριου του ΙΚΑ, εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων στη Vodafone (που κρατούσαν το πανώ τους και ψεκάστηκαν με τη φυσούνα στο πρόσωπο καταλήγοντας με χημικά εγκαύματα στο νοσοκομείο), επίσης απεργοί του Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών.

• Τα χημικά που ρίχτηκαν μέσα στα λίγα λεπτά της επίθεσης στο συγκεκριμένο σημείο έπνιξαν όλη την Αθήνα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ νέες βόμβες κρότου-λάμψης διασποράς. Οι ΜΑΤατζήδες ψέκαζαν με δακρυγόνα κατά πρόσωπο τους διαδηλωτές. Σε έναν από αυτούς που πήγαν στο νοσοκομείο διαγνώστηκε βαριά μορφής χημική πνευμονία.

• Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα γεγονότα έκανε λόγο για «μικρές υλικές ζημιές στον υαλοπίνακα ενός καταστήματος και τριών αυτοκινήτων», για τριάντα προσαγωγές και 15 συλλήψεις» και τον «τραυματισμό δεκαπέντε αστυνομικών»! Όταν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, το μόνο που έκαναν ήταν να στείλουν τον Διευθυντή Ασφαλείας Νίκαιας Γιοβανίδη στο Κρατικό, ο οποίος απαιτούσε με χωροφυλακίστικο θράσος και ειρωνείες να μάθει «τα στοιχεία» όλων των τραυματισμένων που μεταφέρθηκαν εκεί!

Κατάπτυστη

• Η πρώτη ανακοίνωση της κυβέρνησης είναι εξίσου κατάπτυστη: Προσπαθούσε να κάνει συμψηφισμό ανάμεσα στη δολοφονική επίθεση και τα εξ αμάξης που άκουσε ο Διευθυντής Ασφαλείας της Νίκαιας από τους συγγενείς και τους συντρόφους των τραυματισμένων χαρακτηρίζοντάς «καταδικαστέα  και τη συμπεριφορά όσων εισέβαλλαν στο νοσοκομείο και άσκησαν βία προς τις αρχές»!

• Όταν στην κυβέρνηση κατάλαβαν ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Παπουτσής μάζεψε τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για τους «νουθετήσει» απειλώντας ότι θα διαλύσει «την υπηρεσία» των ΜΑΤ κάνοντας λόγο για βίαιες και αυθαίρετες συμπεριφορές. Είναι για γέλια και για κλάματα αυτή η τοποθέτηση.

Ο Παπουτσής ήξερε πάρα πολύ καλά, ότι οι επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις διαδηλώσεις του τελευταίου χρόνου ήταν δολοφονικές και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, που υποδέχονται κάθε φορά τους τραυματίες στα νοσοκομεία τον είχαν προειδοποιήσει με διάβημα μετά τη φοιτητική διαδήλωση στις 6 Δεκεμβρίου 2010 καλώντας την κυβέρνηση να ερευνήσει τα περιστατικά επιθέσεων της ΕΛΑΣ που «επιφέραν βαριές κρανιο -εγκεφαλικές κακώσεις». Τις επιθέσεις κατήγγειλε τότε για πρώτη φορά με κατηγορηματικό τρόπο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς και νευροχειρούργοι από τα νοσοκομεία.

Ο Παπουτσής ξέρει επίσης πολύ καλά το ποιόν των αστυνομικών δυνάμεων που διοικεί. Τα αποτελέσματα των τελευταίων Ευρωεκλογών στο 2ο Διαμέρισμα του Δήμου Καισαριανής όπου ψηφίζουν όσοι ΜΑΤατζήδες είναι σε υπηρεσία ήταν αποκαλυπτικά. Μια αύξηση 30% των ψηφισάντων του Διαμερίσματος με ΜΑΤατζήδες τριπλασίασε τους ψήφους του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής (πήραν συνολικά 17%!) –κάνοντας τον πρώην δήμαρχο Καισαριανής Μπαρτσώκα να ζητάει σε ανοιχτή επιστολή την διάλυση των ΜΑΤ. Ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε ότι θα ξεκαθαρίσει την ΕΛ.ΑΣ από «ακραία στοιχεία».

Φυσικά δεν ξεκαθάρισαν τίποτα και τότε και τώρα. Ηδη πέντε μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση στον Καυκά οι δράστες εξακολουθούν να είναι ασύλληπτοι καλυπτόμενοι πλήρως από τους «συνάδελφους» τους στις δολοφονίες, τους ξυλοδαρμούς και τους βασανισμούς.

Η κυβέρνηση ΓΑΠ έχει ανάγκη και χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ, της ωμής βίας, της προβοκάτσιας και του φασισμού, για να μπορεί να τρομοκρατεί τον κόσμο, ότι κάθε φορά που κατεβαίνει σε πορεία μπορεί το λιγότερο να πνιγεί από τα χημικά, το περισσότερο να σκοτωθεί. Αυτό το μήνυμα επιδίωξαν να στείλουν με την τελευταία επίθεση στις 11Μάη.

Δεν μας φοβίζουν. Να βρεθούν και να τιμωρηθούν τώρα οι ένοχοι των επιθέσεων. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ  και όλες οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Να αφοπλιστεί η αστυνομία. Να φύγει η δολοφονική κυβέρνηση του Μνημονίου, της τρόικας και των αφεντικών.