Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το άνοιγμα έκανε ο Σωτήρης Κοντογιάννης τοποθετώντας τις ρίζες της σημερινής κρίσης στη δεκαετία του ’70 και αναλύοντας γιατί δεν μιλάμε για ιδιαιτερότητα της Ελλάδας. Ταυτόχρονα ανέλυσε και τα καθήκοντα της αριστεράς στο σήμερα, κάνοντας τη σύγκριση με την προηγούμενη μεγάλη κρίση το '30.

Στη συνέχεια ο Κώστας Μάρκου επιχειρηματολόγησε για το αν είναι εφικτή σήμερα η πρόταση για τη διαγραφή του χρέους αλλά και πώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να προχωρήσει στο επόμενο διάστημα, με τη συνδιάσκεψη και το άνοιγμα σε όλους τους αγωνιστές που στήριξαν την αντικαπιταλιστική αριστερά στις τελευταίες εκλογές αλλά και σ'αυτούς που εμπνέονται από αυτήν σήμερα στους αγώνες.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μπήκαν ερωτήματα αν μπορούμε όντως να επιβάλουμε κάτι τέτοιο, ανησυχίες για το αν η αριστερά μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα αλλά και ζωντανές εικόνες από την κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη των κτηνοτρόφων στο εργοστάσιο της "Δωδώνης" κόντρα στην ιδιωτικοποίησή του. Ήταν μια πολύ πλούσια συζήτηση που σίγουρα μας γέμισε με επιχειρήματα αλλά και με έμπνευση για να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τη δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή μας.