Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Σύλληψη Παππά: Επιβεβαίωση των δεσμών ΕΛΑΣ-Χρυσή Αυγή

“Η ανακάλυψη του Χ.Παππά από την ΕΛΑΣ μετά από 253 μέρες, κάποιου που τον παρακολουθούσε υποτίθεται από τα πέντε μέτρα και θα τον έπιανε μόλις το δικαστήριο θα ανακοίνωνε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, δεν αποτελεί επιτυχία. Αντίθετα είναι άλλο ένα δείγμα των ισχυρών δεσμών, της προστασίας και της ασυλίας που απολάμβανε χρόνια η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής ώστε η έρευνα να χρειάζεται τόσο χρόνο για να αποδώσει” αναφέρει στο ξεκίνημά της η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ για τη σύλληψη του Χ. Παππά. Η “επιτυχία” της ΕΛ.ΑΣ, μια μέρα μετά το φιάσκο με τον πίνακα του Πικάσο, δεν εντυπωσίασε κανέναν, παρά τις προσπάθειες του Χρυσοχοΐδη. 

Η ανακοίνωση συνεχίζει θέτοντας ένα απλό ερώτημα: “Άραγε, τυχαίο είναι το γεγονός ότι τον προστάτευε υποψήφια της παράταξης Ελληνική Αυγή του Κασιδιάρη; Προφανώς και δεν τον κάλυπτε στην κρυψώνα μόνη της αλλά είχε και άλλα κατάλοιπα της Χρυσής Αυγής να την βοηθάνε. 

Αυτή η πρακτική της αναζήτησης με ρυθμούς χελώνας ενώ ήταν μπροστά από την μύτη της ΕΛΑΣ, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και του υπουργού Προ.Πο Χρυσοχοΐδη δείχνει ότι δεν αποτελεί παρελθόν η ρήξη της σχέσης ΕΛΑΣ-Χρυσής Αυγής αλλά συνεχίζει να βαραίνει στην λειτουργία της.

Πολιτικά μέτρα

Άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν πήρε πολιτικά μέτρα που να εφαρμόζουν την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής όπως θα ήταν η αποζημίωση με απόφαση της Βουλής των θυμάτων των επιθέσεων της ΧΑ, το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων και η αποπομπή των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στους Δήμους και τις περιφέρειες”.

Η ΚΕΕΡΦΑ καταλήγει την ανακοίνωσή της καταγγέλοντας πως “Είναι κραυγαλέο ότι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον Δήμο της Αθήνας, τις θέσεις στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική Επιτροπή, ως ορμητήριο για να επανέλθουν, με κηρύγματα ρατσιστικούς μίσους και συκοφαντικές επιθέσεις κατά της αριστεράς, υμνώντας τους δολοφόνους χρυσαυγίτες που είναι στη φυλακή. Το Υπουργείο εσωτερικών με τις εγκυκλίους του έδωσε την δυνατότητα στην ΧΑ να εκλέγει στις επιτροπές ενώ δεν μπορούσαν να το κάνουν στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια. 

Είναι πρόκληση, η κυβέρνηση της ΝΔ, που με τις πολιτικές καταστολής, επίθεσης στα συνδικάτα και τις ρατσιστικές της εκστρατείες στρώνει το δρόμο για να επανέλθει η ακροδεξιά στο προσκήνιο, για να μπορούν οι Βελόπουλοι μαζί με τα κατάλοιπα της ΧΑ να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, να παριστάνει την “ασπίδα κατά του φασισμού”. Χωρίς το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα δεν θα φτάναμε στην δίκη και την καταδίκη της ΧΑ. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε οριστικά την φασιστική απειλή με την απόκρουση της ρατσιστικής εκστρατείας του Μηταράκη και του Χρυσοχοΐδη που πνίγει πρόσφυγες, στο Αιγαίο και τους μαντρώνει σε στρατόπεδα θανάτου”.