Εργατικό κίνημα
Κόκκινη κάρτα στον Βορίδη και όχι στις καθαρίστριες

1/7, Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εσωτερικών: Φωτό: Μάνος Νικολάου

Με ΜΑΤ και κλειδωμένη πόρτα υποδέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης τις μετανάστριες και τους μετανάστες που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου της Αθήνας. Ζητούν να μην απολυθούν και να επανέλθουν το Σεπτέμβρη μαζί με όλους τους άλλους εργαζομένους χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς.

Η τοποθέτηση στην αντιπροσωπεία από τον διευθυντή του υπουργού Μ. Βορίδη αμφισβητούσε την ...νομιμότητα της περυσινής τροπολογίας με την οποία επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι στην καθαριότητα των σχολείων μετά από επίμονη κινητοποίηση! “Στο δημόσιο το Σύνταγμα απαγορεύει την πρόσληψη μεταναστών” δήλωσε. Η αλήθεια είναι ότι ...εξαιρούνται όσοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου ή μέσω εργολάβων! 

Ο νυν υπουργός Μ. Βορίδης δηλώνει λοιπόν αποφασισμένος να κάνει πράξη όσα έγραφε κάποτε στις αφίσες του ακροδεξιού κόμματος στον οποίο ήταν αρχηγός, του Ελληνικού Μετώπου και συνοψίζονταν στο σύνθημα “κόκκινη κάρτα στους μετανάστες”!

Σε μια περίοδο που η πανδημία μπαίνει στην 4η και πιο επικίνδυνη φάση καθώς ο ιός διασπείρεται στη νεολαία, ο Βορίδης απειλεί να αφήσει τα σχολεία χωρίς θωράκιση στο βωμό της ρατσιστικής του τύφλωσης. 

Είναι ώρα να ξηλωθούν οι ρατσιστικές διακρίσεις στις προσλήψεις στο δημόσιο και σε αυτό χρειάζεται να μπουν μπροστά τα συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, κάθε εργατικό σωματείο. Να βρεθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων μεταναστριών/τών στη καθαριότητα των σχολείων.

Καλούμε τα κόμματα της αριστεράς να στηρίξουν αυτό το αίτημα. 

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς. 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ