Εργατικό κίνημα
ΑΑΔΕ: Στάση εργασίας 21/10

11/10, Απεργιακή συγκέντρωση στην ΑΑΔΕ

Την Πέμπτη 14/10 πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια της ΑΑΔΕ. Το πρωτοβάθμιο σωματείο υπαλλήλων ΓΓΔΕ και η ΠΟΕ-ΔΟΥ, όπως και οι περισσότερες δυνάμεις και παρατάξεις, καλούσαν σε αποχή, ώστε να μην περάσει το σύστημα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών που εκβιαστικά επιβάλει η κυβέρνηση. Οι δυνάμεις της δεξιάς, παραβιάζοντας αυτή την απόφαση, καλούσαν σε συμμετοχή στις εκλογές από την αρχή. Δεν τα κατάφεραν και η συμμετοχή δεν έφτασε ούτε το 50%.

Το «υπερσύγχρονο» κτίριο της ΓΔΗΛΕΔ (Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) πλημμύρισε την Πέμπτη σε βαθμό που δεν υπήρχε ρεύμα και διακόπηκε η λειτουργία όλου του κτιρίου. Ούτε την ασφαλή λειτουργία του κτιρίου δεν είναι ικανή να διασφαλίσει η διοίκηση. Απογυμνώθηκε η επιλογή της να στοιβάξει ασφυκτικά σε αυτό το νέο κτίριο τους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τις κακές συνθήκες εργασίας που βιώνουν.   

Τη Δευτέρα 18/10 έγινε ξανά συνέλευση για αυτό το θέμα που την κέρδισε οριακά η πλειοψηφία του ΔΣ για συνέχεια με δύο στάσεις εργασίας τη βδομάδα, αλλά χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεντρώσεις. Εμείς ως Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία προτείναμε να κλιμακώσουμε απεργιακά με μια 24ωρη τη Δευτέρα 25/10 και συμμετοχή με στάση εργασίας στις 21/10 στην απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών. Χάσαμε την ψηφοφορία μόλις για τρεις ψήφους. Με αυτή την ορμή, οργανώνουμε ότι θα κερδίσουμε την συνέλευση που θα γίνει τις επόμενες μέρες για να κλείσουμε την υπηρεσία και να προχωρήσουμε πιο δυναμικά.

Νίκος Τουρνάς, 
μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΔΕ με την Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία