Εργατικό κίνημα
Εκλογές στους εργατοτεχνίτες ΥΠΠΟΑ

10/6, Πανό των εργαζόμενων στο ΥΠΠΟ στην πανεργατική απεργία

Εκλογές στο σωματείο εργατοτεχνιτών του ΥΠΠΟΑ – 20, 21, 22 Οκτώβρη στα γραφεία του σωματείου στην Αθήνα, Διοσκούρων 1.

Στηρίζουμε Ψηφίζουμε Αντικαπιταλιστική Πρωτοβουλία Εργατοτεχνιτών.
Υποψήφιοι: Αντώνης Φώσκολος, Θεόφιλος Σαλτσίδης, Ρικάρντο Ντι Λάουρο.

Το ΥΠΠΟ έχει βρεθεί όλο αυτό το χρόνο στα πρωτοσέλιδα. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και ντροπιαστικός. Από την αρχική κάλυψη του υπουργείου στο Λιγνάδη, την απαξιωτική στάση του προς τους καλλιτέχνες που δοκίμασε να αφήσει χιλιάδες εργάτες της τέχνης ξεκρέμαστους μέσα στην πανδημία που με τα τεράστια συλλαλητήριά τους κέρδισαν επιδόματα, από τη φωτιά στις Μυκήνες που για άλλη μια φορά ανέδειξε την έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου σχετικά με την ασφάλεια των αρχαιολογικών χώρων, από το τσιμέντωμα της Ακρόπολης με την ακολουθία πλημμύρας στο βράχο αλλά και επίδειξη υψηλής ραπτικής την ώρα που ο κόσμος ζούσε κλειδωμένος στα σπίτια του με την αστυνομία να τον κυνηγάει στις γειτονιές.

Οι εργολάβοι στήνουν χορό στον πολιτισμό. Από την καθαριότητα, με μία καθαρίστρια ανά τρεις τουλάχιστον διαφορετικούς χώρους να θέτει τον εαυτό της αλλά και τους συναδέλφους σε κίνδυνο διασποράς τους κορονοϊού για 2 ευρώ την ώρα, το ξεπούλημα του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου στο Λάτση, τη διάλυση της Βυζαντινής οδού στο μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και τους εργολάβους που έχουν αναλάβει τα έργα στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας τα βαριά μηχανήματα του  δημοσίου αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό. Γη και ύδωρ, δημόσιο χρήμα και εργατικά χέρια είναι τα δώρα στους ιδιώτες. 

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ πρέπει να βρεθούμε μαζί με όλους τους κλάδους που βρίσκονται στο δρόμο. Εκεί είναι η δύναμη για να αλλάξουμε την κατάσταση. 

Αντώνης Φώσκολος, 
υποψήφιος με την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ