ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Επαναπρόσληψη συνδικαλίστριας

Αν και υπήρχε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Πειραιά που με δικαίωνε, η εργοδοσία προκειμένου να απαλλαγεί από την παρουσία μου και την «ενοχλητική δράση» μου παρέπεμψε την υπόθεσή μου στον Άρειο Πάγο όχι μόνο για την επιμήκυνση της εκδίκασης της υπόθεσης αλλά και για την αναστολή της απόφασης του Εφετείου. Το συμπέρασμα είναι ότι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να μην επιτρέψουν την επιστροφή μου στο χώρο εργασίας μου γιατί με τη στάση και τη συμπεριφορά μου ήμουν εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Παρ’ όλα αυτά με την εισήγηση του Αρ. Πάγου απορρίφτηκε η αίτηση αναστολής της εργοδοσίας και τώρα είναι υποχρεωμένη πέρα από την παροχή των υπηρεσιών μου ως εργαζόμενη να αποδεχτούν και την συνδικαλιστική μου δράση μέσα στο χώρο δουλειάς μου.

Αυτό αποτελεί δικαίωση όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συναδέλφους μου σε μια περίοδο που το μέτωπο της εργοδοσίας προσπαθεί να συνθλίψει κάθε φωνή αντίστασης. Η δικαίωση αυτή αποτελεί το καλύτερο όπλο για το σωματείο μας. Ο αγώνας συνεχίζεται όχι μόνο για τα προβλήματα του συγκεκριμένου χώρου αλλά και για την οργάνωση των εργαζόμενων στο σωματείο.

Παρ’ όλες τις απολύσεις, που σε όλο αυτό το διάστημα προχώρησε η εργοδοσία σε πρωτοπόρους εργαζόμενους, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ο συγκεκριμένος χώρος εργασίας να ξαναζήσει τις παλιές καλές στιγμές όπου συλλογικά οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν μαζί με το σωματείο τα δικαιώματά τους.

Γεωργία Ευθυμίου, Γ. Γραμματέας Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά