Ρατσιστικές επιθέσεις σε οδηγούς ταξί

«Ήταν 9 το πρωί και περιμέναμε στην σειρά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε πελάτες. Τότε πλησίασαν δύο άτομα και αφού άνοιξαν την πόρτα άρχισαν, έτσι χωρίς λόγο, να με χτυπάνε για 10 λεπτά. Κανένας δεν ήρθε να με βοηθήσει από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Μόλις κατάφερα λίγο να σηκωθώ και με την βοήθεια κάποιων άλλων συναδέλφων κάλεσα την αστυνομία και πήγαμε στο τμήμα του αεροδρομίου», είπε στην Ε.Α. ο Ζαχίρ Ακράμ.

«Ήμουν πιο πίσω στην ουρά όταν έμαθα πως χτύπησαν τον Ζαχίρ. Όταν έφτασα μπροστά τον είδα πολύ άσχημα χτυπημένο», τόνισε ο Μαλίκ, ιδιοκτήτης ταξί. «Καλέσαμε εκατό φορές την αστυνομία αλλά μιάμιση ώρα μετά και δεν είχε έρθει. Κάποια στιγμή ο Ζαχίρ σηκώθηκε και προσπάθησε να περπατήσει λίγο πιο κάτω. Τότε άλλοι τέσσερις χωρίς να νοιαστούν που ήταν χτυπημένος ήδη έπεσαν επάνω του και τον ξαναχτύπησαν βρίζοντας και φωνάζοντας «να φύγουν οι ξένοι». Με τον ίδιο τρόπο έδιωχναν με βρισιές και χτυπήματα όλους τους Πακιστανούς. Στο αστυνομικό τμήμα που πήγαμε μαζί, τρεις από εμάς ήταν μάρτυρες, δεν μας άφησαν να μπούμε μέσα. Καθαρά ρατσιστική συμπεριφορά από την πλευρά της αστυνομίας».

«Είμαστε εργαζόμενοι οδηγοί. Τιμάμε και σεβόμαστε τους συναδέλφους μας Έλληνες και μετανάστες. Στην απεργία ήμασταν μαζί με τους συναδέλφους μας αφού η κρίση μας χτυπάει όλους. Γι’ αυτό ζητάμε από το σωματείο οδηγών να μας στηρίξει ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Εμείς δεν φοβόμαστε αυτούς τους ρατσιστές και θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα αφήσουμε να μας φοβίσουν», τόνισε ο Αμίρ, οδηγός ταξί.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή φασιστική επίθεση μέσα σε εργατικό χώρο και γι’ αυτό τα εργατικά συνδικάτα –και φυσικά το ΣΑΤΑ- πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους ενέργειες μέσα σε εργατικούς χώρους. Μέσα στο εργατικό κίνημα δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις προβοκάτσιες των φασιστών όπως τις είδαμε και στην πανεργατική στις 28-29 Ιούνη στο Σύνταγμα με τους φασίστες της ΕΘΕΛ. Μετανάστες και ντόπιοι εργαζόμενοι έχουμε κοινό εχθρό και αυτές είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης, οι πολιτικές του μνημόνιου και του μεσοπρόθεσμου, οι πολιτικές της διάσπασης και του αποπροσανατολισμού της οργής», τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.