Δραστηριότητες
Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη: Πικετοφορίες στην Αττική

11/11, Παγκράτι

Πικετοφορίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11/11 σε πολλές γειτονιές της Αττικής. 

Στον Πειραιά, το Περιστέρι, τα Εξάρχεια, την Καλλιθέα, το Παγκράτι, τη Νέα Ιωνία, την Ηλιούπολη, την Κυψέλη, τα Πετράλωνα, χιλιάδες πήραν στα χέρια τους τις προκηρύξεις της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πολεμο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος που καλούν σε εκδήλωση στις 16 Νοέμβρη, στις 6μμ στο Πολυτεχνείο και σε συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη, 2:30μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

«Εντυπωσιακή ανταπόκριση, πολύς κόσμος που ακουγε το σύνθημα ή έβλεπε τις σημαίες και το πανό σταματούσε να κουβεντιάσει τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε το σφαγείο στη Γάζα», λέει η Λίλιαν από το Περιστέρι. «Η κουβέντα πήγαινε κατευθείαν στο πώς θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη που στηρίζει απροκάλυπτα τους δολοφόνους του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ και αντί να δώσει λεφτά για σχολεία και νοσοκομεία τα δίνει για την ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο. Δόθηκαν 19 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης».

«Στο άκουσμα του συνθήματος Λευτεριά στην Παλαιστίνη ο κόσμος σταματούσε να υπογράψει στην καμπάνια, να αφήσει όνομα και τηλέφωνο, έδινε οικονομική ενίσχυση για την Συμμαχία Σταματήστε τον Πολεμο- Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», λέει η Βίκυ από την Καλλιθέα.

«Βρεθήκαμε με το πανό της Ανταρσία στο Λιμάνι, που γράφει Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, στον πεζόδρομο της Σωτήρος», μεταφέρει η Βαρβάρα από τον Πειραιά. «Κάναμε εξόρμηση για αρκετή ώρα και στη συνέχεια βαδίσαμε σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης. Ο Θανάσης Διαβολάκης από την μικροφωνική έδινε τον τόνο με το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη κι όλοι ανταποκρίνονταν στο υλικό που τους δίναμε».  

Ο Μάνος από την Ηλιούπολη σημειώνει: «Κάναμε πικετοφορία από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην πλατεία Φλέμινγκ. Η ντουντούκα και οι πικέτες έπαιξαν ρόλο για να εκφραστεί η συντριπτικά πλειοψηφική υποστήριξη του κόσμου στον Παλαιστινιακό λαό. Πολλοί άφησαν τα στοιχεία τους για συνέχεια της επικοινωνίας και της κοινής δράσης, καθώς η συζήτηση είχε να κάνει με την οργάνωση της καμπάνιας για την Παλαιστίνη, αλλά και για το φετινό Πολυτεχνείο».

«Ο κόσμος σταμάταγε και μας άκουγε. Εξηγούσαμε γιατί πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Παλαιστίνης και καλούσαμε στην εκδήλωση στο Πολυτεχνείου και στη διαδήλωση της 17 Νοέμβρη. “Είμαστε μαζί σας” ήταν η απάντηση», μεταφέρει η Μαϊσά από το Παγκράτι.