Εκπαίδευση και νεολαία
Οι φοιτητές στο πλευρό της Παλαιστίνης

Εκδήλωση θα γίνει και στο Πάντειο την Πέμπτη 23/11, 3μμ, αιθ. Β6 με ομιλητές/τριες: Δέσποινα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Παντείου, Eyad al Qassis, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Γιώργος Πίττας, Εργατική Αλληλεγγύη.

 

Σε καταλήψεις των σχολών και μαζική συμμετοχή των φοιτητών/ριών στο τριήμερο και την πορεία του Πολυτεχνείου καλεί το ΣΕΚ στις Σχολές για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. «Ο Νοέμβρης δείχνει τον δρόμο για τη νίκη. Ήδη σε μία σειρά από σχολές γίνονται συνελεύσεις που αποφασίζουν συμμετοχή στο Πολυτεχνείο και αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», σημειώνει το ΣΕΚ στις Σχολές. 

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε το σφαγείο που γίνεται στη Γάζα και την Ελληνική εμπλοκή. Να επιβάλλουμε το δίκιο μας με καταλήψεις! Όπως οι φοιτητές στην Αμερική και παντού ξεσηκώθηκαν ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ, όπως οι καταλήψεις και οι απεργίες εδώ τερμάτισαν την ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, έχουμε την δύναμη και τώρα. Με καταλήψεις όχι συμβολικές αλλά ζωντανές, ανοιχτές, λειτουργικές που οργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις, οργανώνουν δράσεις μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια και κάνουν τις σχολές κέντρα αγώνα που ξεσηκώνουν τους πάντες. 

Αυτή τη δύναμη έχει να αναδείξει ο δρόμος του Νοέμβρη! Οι μάχες είναι μπροστά, για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των σχολών μας, την κατάργηση του άρθρου 16, για να υπερασπιστούμε τη δημόσια Υγεία με τα νοσοκομεία να ξεσηκώνονται με 48ωρη απεργία, για να συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση και τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Για να νικήσουν αυτές οι μάχες χρειάζεται να επιμείνουμε στον δρόμο του Νοέμβρη, να κάνουμε κέντρο τους την επαναστατική αριστερά που παίρνει πρωτοβουλίες, συντονίζει, κλιμακώνει και δίνει προοπτική. Αυτές οι επιλογές καθόρισαν το ίδιο το Πολυτεχνείο. Σήμερα οι αγώνες μας χρειάζεται να συγκρουστούν μετωπικά με την κυβέρνηση της καταστροφής. Να οργανώσουμε την δύναμη που μπορεί να τους ανατρέψει, οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες για την ανατροπή! 

Οργανωθείτε στο ΣΕΚ, ελάτε να παλέψουμε μαζί».

Ανάμεσα σε άλλες δράσεις, εξορμήσεις και εκδηλώσεις του ΣΕΚ στις Σχολές, ξεχώρισε η περιοδεία στο ΠΑΔΑ με τον Παλαιστίνιο αγωνιστή Μοχάμεντ Ελ Μπάτα. «Κάναμε ανακοινώσεις μαζί του στον κόσμο που μαζεύτηκε για τη συνέλευση στη Σχολή Γραφιστικών, σε μαθήματα και στον διάδρομο», μας είπε ο Γιάννης Μπαρούτσας, φοιτητής ΠΑΔΑ. «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική. Καλέσαμε στις συνελεύσεις και στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, κάνοντας τη σύνδεση με το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Ο Μοχάμεντ ανάμεσα σε άλλα τόνιζε ότι η μάχη για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αφορά όλους όσους παλεύουν ενάντια στις κυβερνήσεις τους που κάνουν πόλεμο στην Παλαιστίνη και οικονομικό “πόλεμο” στον ίδιο τον κόσμο».