Δραστηριότητες
Χανιά: Παγκρήτιο συλλαλητήριο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

12/11, Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στα Χανιά

Νέο μαζικό παγκρήτιο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/11 στα Χανιά. 

Συμμετείχαν επιτροπές ειρήνης, εργαζόμενοι και σωματεία από όλες τις πόλεις της Κρήτης, σύλλογοι φοιτητών, συλλογικότητες και κινήσεις, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ανυπότακτη Κρήτη, η Πρωτοβουλία Αντίστασης κ.α. Στο κεφάλι της πορείας δίπλα στη σημαία της Παλαιστίνης βάδισαν Άραβες και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στα Χανιά, κρατώντας τις πικετες και τις αφίσες της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη δίνοντας τον παλμό. 

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «ΗΠΑ, Μητσοτάκη και σιωνιστές είσαστε συνένοχοι στης Γάζας τις σφαγές», «Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η βάση των Αμερικανών», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. 

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αγοράς, ξεδιπλώθηκε στους δρόμους περνώντας μέσα από το παλιό λιμάνι, για να επιστρέψει ξανά στο κέντρο της πόλης από όπου κομμάτια διαδηλωτών επιβιβάστηκαν σε πούλμαν για να καταλήξουν στην βάση της Σούδας.

Με επόμενο μεγάλο σταθμό την διαδήλωση του Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη, 6μμ στην Πλατεία Αγοράς. 50 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη συνεχίζουμε αντικαπιταλιστικά, στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης μέχρι τη νίκη, για ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι την Μεσόγειο!

ΣΕΚ Χανίων