Εργατικό κίνημα
Κρατικό Νίκαιας: Κινητοποίηση και γενική συνέλευση εργαζομένων

10/11, Κρατικό Νίκαιας. Φωτό: Ανταρσία στην Κοκκινιά

Με νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 10/11 και γενική συνέλευση στις 14/11 συνέχισαν τις δράσεις του οι εργαζόμενοι του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση στις 6/11. «Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση τμημάτων του νοσοκομείου. Δεν θα ανεχθούμε την εντατικοποίηση! Μαζικές προσλήψεις» είναι τα κεντρικά αιτήματα που βάζει ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου. 

«Άμεσες προσλήψεις στον αξονικό, δεν είναι μαγαζάκι ιδιωτικό», «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» ήταν τα συνθήματα στην κινητοποίηση στις 10/11. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο ενώ ακολούθησε πορεία στην 2η ΥΠΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν στο πλευρό του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου η Ανταρσία στην Κοκκινιά με το πανό της, εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας, όπως και αλληλέγγυος κόσμος της περιοχής και συνοδοί ασθενών. 

Τμήματα του νοσοκομείου απειλούνται ακόμη και με κλείσιμο όπως αυτό του αξονικού που μετά τις 12/11 δεν καλύπτεται από γιατρό ακτινολόγο. Αντί να γίνουν προσλήψεις και προκήρυξη θέσεων ακτινοδιαγνώστη, η οποία εκκρεμεί εδώ και τρισήμιση χρόνια, η διοίκηση σκοπεύει να παραδώσει τον εξοπλισμό του νοσοκομείου σε ιδιώτη σπαταλώντας 37.000 ευρώ για να καλύπτει τέσσερις εφημερίες τον μήνα για έξι μήνες. «Δεν ανεχόμαστε το σχέδιο συνειδητής υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες από την κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες. Υποβάθμιση που στοχεύει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση τμημάτων, με μορφή ΣΔΙΤ, και της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων.