Νέα φασιστική πρόκληση στα Χανιά

Το επόμενο πρωί μέλη της Κίνησης ΕΕΡΦΑ ενημερωθήκαμε από αυτόπτη μάρτυρα της επίθεσης και επισκεφτήκαμε το σπίτι των μεταναστών και συζητήσαμε μαζί τους. Καλέσαμε συγκέντρωση συμπαράστασης για την Τετάρτη, όπου πήραν μέρος δεκάδες αλληλέγγυοι, μοιράσαμε ανακοινώσεις και συζητήσαμε με πολλούς κατοίκους και μαγαζάτορες της γειτονιάς, που ήταν όλοι εξοργισμένοι με την φασιστική επίθεση και μαζέψαμε σχεδόν 150 ευρώ για να επισκευάσουν οι μετανάστες τις ζημιές. 

Τελικά την Πέμπτη η αστυνομία συνέλαβε 7 άτομα που παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, αλλά προσπαθούν να αποποιηθούν τα ρατσιστικά κίνητρά τους, υποστηρίζοντας ότι κάποιος φίλος τους είχε τσακωθεί με έναν από τους μετανάστες. Πέρα από την προφανή γελοιότητα αυτών των ισχυρισμών (αφού μετά από ένα καυγά δεν οργανώνεις συμμορία με σκοπό να κάψεις ζωντανούς ανθρώπους), οι μετανάστες και γείτονές τους, μας είπαν ότι δεν είχαν προηγούμενα με κανένα, αλλά κυκλοφορούσαν στη γειτονιά δύο ύποπτοι τύποι με ξυρισμένα κεφάλια. Αλλωστε την επομένη της επίθεσης μέλη της Κίνησης είδαν να κυκλοφορεί στην περιοχή ο ήδη καταδικασμένος για οπλοκατοχή φασίστας Λαμπρινάκης. Δεν είναι πρώτη φορά που οι φασίστες αποποιούνται την πολιτική τους ταυτότητα όταν ζορίζονται, όπως έκαναν στο δικαστήριο οι 7 χρυσαυγίτες που πιάστηκαν από τον κόσμο πριν από μερικούς μήνες. 

Σαν Κίνηση ΕΕΡΦΑ μετά από σύσκεψη που κάναμε, βάλαμε σαν στόχο να μην αφήσουμε να συγκαλυφτούν οι ρατσιστικές προθέσεις των δραστών και να ξεκινήσουμε πλατιά καμπάνια, επέκτασης της δράσης της Κίνησης στο επόμενο διάστημα.