ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - Thievery Corporation

Η δεκαπενταμελής μπάντα ξεσήκωσε το κόσμο, τόσο με τη πρωτοποριακή μουσική της που συνδιάζει ηλεκτρονικούς ήχους με ακούσματα από όλο το πλανήτη, όσο και με τους στίχους πολλών τραγουδιών οπως το «Revolution Solution» το «Vampires» το «Pueblo Unido» που εκφράζουν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την εναντίωση στο πόλεμο, τη καταπίεση και τη βαρβαρότητα του συστήματος. 

Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές τις συναυλίας ήταν όταν ένας από τους τραγουδιστές του συγκροτήματος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην Ελλάδα που παλεύουν ενάντια στα σχέδια του ΔΝΤ και στη συνέχεια τραγούδησε το «Vampires», το κομμάτι που παρομοιάζει τους τραπεζίτες όλων των χωρών και το ΔΝΤ με βρυκόλακες που συνεχώς ψεύδονται, κλέβουν και σκοτώνουν, ενώ ταυτόχρονα έπαιζε βίντεο με εικόνες από τις τεράστιες διαδηλώσεις των πανεργατικών απεργιών της Ελλάδας των τελευταίων μηνών. 

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκήνη μια από τις τραγουδίστριες του συγκροτήματος και αφου φώναξε μαζί με όλο το κόσμο το συνθημα «el pueblo unido jamas sera vencido, λαός ενωμένος ποτέ νικημένος» τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι. Ένας στίχος του ταιριάζει πολύ στη περίοδο που βρισκόμαστε, «το ηθικό μας είναι ζωντανό, ενω το δικό σας κατεστραμένο». Οι Thievery Corporation απέδειξαν για ακόμα μια φορά με αυτή τους τη συναυλία πόσο σημαντική μπορεί να είναι η συνεισφορά τους όχι μόνο στην τέχνη, αλλά και σε έναν ολόκληρο κόσμο που δίνει μάχες και αντιστέκεται.