Κυβέρνηση συνένοχων!

Το έγκλημα του Ισραήλ είναι απροκάλυπτο. Καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να συγκαλύψει τη βαρβαρότητα μιας από τις μεγαλύτερες και πιο ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές μηχανές του κόσμου που «φοβήθηκε» τις καρεκλιές των τούρκων συμπαραστατών της Παλαιστίνης και τους γάζωσε με πραγματικά πυρά.

Αλλά το ίδιο απροκάλυπτη είναι και η συνενοχή της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης. Διαβάστε στις σελίδες 8,9 για να δείτε πόσο βαθιά έχει φτάσει η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ που κάποτε δήλωνε φιλία με τον Αραφάτ και τώρα οργανώνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ. Ελληνικό πολεμικό πλοίο βρισκόταν μόλις 40 μίλια μακριά από το σημείο όπου οι ισραηλινοί κομάντος έκαναν το ρεσάλτο στα καράβια για τη Γάζα με τον πιο φονικό τρόπο. Και όμως ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός «Άμυνας», ούτε οι καραβανάδες δεν έδωσαν εντολή να προστατευτούν οι ακτιβιστές. Όλοι τους ήταν πολύ απασχολημένοι περιμένοντας να υποδεχθούν τον ισραηλινό αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας!

Χέρι - χέρι με τον Παπανδρέου, που έχει πίσω του το βρόμικο παρελθόν της συνεργασίας με τον Κόλιν Πάουελ όταν ήταν και οι δυο ΥΠΕΞ στην υπηρεσία της επέμβασης στο Ιράκ το 2003, κινήθηκε και ο Χριστόφιας, ο πρώτος ΑΚΕΛικός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προτίμησε να δέσει το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» στη διπλωματία του Ισραήλ παρά να δώσει στοιχειώδεις λιμενικές διευκολύνσεις στα καράβια για τη Γάζα. Τι περιμένουν οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ για να αποδοκιμάσουν τη στάση του;

Σύγκρουση

Σήμερα έχουμε επιτακτική ανάγκη από μια Αριστερά που να συγκρούεται με οποιαδήποτε εμπλοκή στο πλευρό της κυβέρνησης των συνενόχων. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει την οργή της εργατικής τάξης όπως φάνηκε με τις μέχρι τώρα τεράστιες πανεργατικές απεργίες και θα φανεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα καθώς η οικονομική κρίση φέρνει νέους γύρους επιθέσεων από την «τρόικα» ΔΝΤ-ΕΕ-τραπεζιτών.

Γι´ αυτό ο Παπανδρέου συνεργάζεται ανοιχτά με τους φασίστες του Καρατζαφέρη και αποζητάει διαρκώς τη «συναίνεση» και του Σαμαρά. Προσπαθεί απεγνωσμένα να μασκαρέψει αυτές τις συμμαχίες σαν μέτωπο «αυτοκάθαρσης» του πολιτικού συστήματος, παριστάνοντας ότι αυτός και ο Σαμαράς δεν ήξεραν τίποτα για τη διαφθορά των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή. 

Πρόκειται για προκλητική κοροϊδία. Ούτε τα σκάνδαλα με τις μίζες, ούτε τα εγκλήματα της συνενοχής με το ΔΝΤ και τώρα με το Ισραήλ δεν ξεπλένονται με τις γελοίες υποσχέσεις του Παπανδρέου και των υπουργών του ότι θα «ματώσουν» για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το μόνο αίμα που χύνουν όλοι αυτοί είναι του κόσμου που αγωνίζεται. Μάτωσαν κυριολεκτικά τους ακτιβιστές της Γάζας, ματώνουν καθημερινά τον κόσμο της δουλειάς με απολύσεις και περικοπές.

Είναι καιρός να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από το κίνημα της εργατικής αντίστασης που έχει βγει στους δρόμους. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που πολιόρκησαν την πρεσβεία του Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας και θα κινητοποιηθούν ξανά την Πέμπτη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής αντίστασης. Θα βρίσκονται ξανά στο δρόμο το Σάββατο στα πανεργατικά συλλαλητήρια ενάντια στην άλλη σφαγή, του Ασφαλιστικού και των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Και όλοι μαζί, γυρνώντας πίσω στους χώρους δουλειάς, θα οργανώσουμε την αγωνιστική και την πολιτική κλιμάκωση της κοινής μας πάλης. Μέχρι τη νίκη!