ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΑΕΙ - ΤΕΙ

Η Ομοσπονδία Διοικητικών Τριτοβάθμιας διεκδικεί την ανάκληση όλων των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων μέσα από την καθιέρωση μόνιμης και ενιαίας σχέσης εργασίας, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, την επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, την ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑ. 

«Για την ανατροπή αυτής της ζοφερής κατάστασης για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, απαιτείται σκληρή, διαρκής και έντονη συλλογική προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο κοινωνικό μέτωπο απόλυτα συντονισμένο ακόμη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να σταλεί ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα σε όλους αυτούς που απεργάζονται σχέδια καταλήστευσης και εξαθλίωσης των λαών», αναφέρει η απόφαση του Κεντρικού Συμβούλιο της ΟΠΤΕ.

«Σε αυτή τη λογική κινούμαστε και θα κινηθούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα και σας καλούμε όλους σε συστράτευση και ενεργή συμμετοχή σε αυτή μας την προσπάθεια. Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι μέσα από Γενικές Συνελεύσεις (όπου αυτό είναι εφικτό) και αποφάσεις των Συλλόγων πρέπει να οργανώσουν τη συγκεκριμένη μορφή αγώνα δημιουργώντας έναν ισχυρό πυρήνα, ο οποίος θα υλοποιήσει τον αποκλεισμό των κτιρίων και θα αποτρέψει τη λειτουργία των Διοικήσεων των Ιδρυμάτων, αναδεικνύοντας το δίκαιο του αγώνα μας και υπερασπιζόμενοι το παρόν και το μέλλον της ίδιας μας της ζωής. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

lΓενική Συνέλευση την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 και ώρα 13:00 - 16:00στο Αμφιθέατρο 437 της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έχει ο Σύλλογος Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Αθηνών με κύριο θέμα συζήτησης «τα οικονομικά-ασφαλιστικά-εργασιακά μέτρα, οι επιπτώσεις τους και οι τρόποι αντίδρασης».