Εργατικό κίνημα
H άποψή μας: Δεν περιμένουμε, οργανώνουμε!

Διαδήλωση στο Νιούπορτ ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το φθινόπωρο έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο για τα σχέδια του Σαμαρά και του Βενιζέλου να κρατηθούν γαντζωμένοι στην κυβέρνηση. Στην οικονομία, αντί για ανάκαμψη ολόκληρη η Ευρωζώνη πάει για νέα βουτιά. Πολιτικά, η αποσταθεροποίηση χτύπησε ήδη την κυβέρνηση της Γαλλίας και ακολουθεί της Βρετανίας καθώς ετοιμάζεται για ανεξαρτησία η Σκωτία. Και μέσα σε όλα αυτά, το ΝΑΤΟ ζητάει αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς! Το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζει η Τρόικα («διακριτικά» από το Παρίσι) θα συνεχίζει τη λεηλασία σε βάρος μας όχι μόνο για χάρη των τραπεζών αλλά και για να πληρώσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο πλευρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

\r\n
\r\n
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ακόμη και το τελευταίο δεκανίκι της κυβέρνησης, τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ γίνονται μπίλιες. Οι φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου γιόρτασαν τα 40χρονα της «3 Σεπτέμβρη» κράζοντας τον Βενιζέλο. Ο Σαμαράς ψάχνει απεγνωσμένα να κρατηθεί από τις ακροδεξιές γέφυρες της ΝΔ με τους Χρυσαυγίτες. Αλλά έχει μπροστά του την αντιφασιστική οργή που θα ξαναβγεί στους δρόμους στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και θα συνεχίσει για τη δίκη των νεοναζί μέχρι να κλειστούνε όλοι οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες φυλακή.
\r\n
 
\r\n
Κι όμως, σε τέτοιες συνθήκες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κεντράρει στο τι θα γίνει την επόμενη Άνοιξη με την Προεδρική εκλογή. Αν καθήσουμε να περιμένουμε πού θα καταλήξει το παιχνίδι των μεταγραφών μέσα στη Βουλή, τότε χαρίζουμε όχι μόνο χρόνο αλλά και ευκαιρίες επιβίωσης στον Σαμαρά. 
\r\n
Γι’ αυτό, το σύνθημά μας καθώς συγκεντρωνόμαστε στη Θεσσαλονίκη είναι «Δεν περιμένουμε, οργανώνουμε». Το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ μπορεί να είναι αφετηρία για ένα φθινόπωρο της ανατροπής που θα αποτελειώσει τη συγκυβέρνηση που παραπαίει. Τα βήματα για να πάμε προς τα εκεί είναι πολύ χειροπιαστά. Το θέμα είναι να τα οργανώσουμε.
\r\n

Εφικτό

\r\n
Πρώτο βήμα είναι ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός στις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Πέρσι μετά τη δολοφονία του Παύλου πλημμύρισαν οι δρόμοι. Τώρα πρέπει και μπορούμε να βγούμε ακόμη πιο μαζικά και ακόμη πιο οργανωμένα. Γιατί έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι η θέση των νεοναζί δεν είναι στην προεδρική πλειοψηφία που μαγειρεύει ο Σαμαράς, αλλά στη φυλακή. Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις έξω από τις ορκωμοσίες στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια έδειξαν ότι αυτό είναι εφικτό.
\r\n
Αλλά δίπλα στο αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να οργανώσουμε τις απεργίες της εργατικής αντίστασης. Γιατί η δύναμη για να νικήσουμε βρίσκεται εκεί, στους χώρους δουλειάς που όταν απεργούν αναγκάζουν όλα τα καθάρματα να υποκλιθούν – από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι την COSCO. H Πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις στις 28 Σεπτέμβρη βοηθάει να πάμε προς τα εκεί.
\r\n
 
\r\n
Η Εργατική Αλληλεγγύη δίνει όλες της τις δυνάμεις για να κάνουμε αυτά τα βήματα και καλεί όλες και όλους να παλέψουμε μαζί. Για την Αριστερά της ανατροπής που είναι στην ημερήσια διάταξη αυτό το φθινόπωρο.
\r\n