Εργατικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από τις καθαρίστριες

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ, πραγματοποιούσαν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπ.Οικονομικών, το απόγευμα της Τρίτης 2/9, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο. 
\r\n
\r\n
 
\r\n
Αφορμή ήταν η θρασύτατη κλήση σε απολογία τριών καθαριστριών για την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 10 Ιούλη, με τις κατηγορίες της “εξύβρισης κατά συρροή, απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο έξω από τη ΓΑΔΑ”! Η κινητοποίηση εκείνης της ημέρας είχε δεχτεί την απρόκλητη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αλλά και τη σύλληψη της αγωνιζόμενης καθαρίστριας, Βάσως Γκόβα, η οποία είναι και μία εκ των τριών που καλούνται σε απολογία (συνέντευξή της στην Εργ. Αλληλεγγύη για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας μπορείτε να διαβάσετε στο ergatiki.gr, τεύχος 1131).
\r\n
 
\r\n
“Ούτε μια μέρα του καλοκαιριού οι καθαρίστριες δεν απουσιάσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας αμετακίνητα να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας. Δεν πήγαμε διακοπές. Αντίθετα ως δώρο καλοκαιριού μας δώσατε βίαιες αστυνομικές επιθέσεις, τις πρώτες απολύσεις και κλήσεις από την αστυνομία. Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, όπως σταθερά πράττουμε έναν ολόκληρο χρόνο. Οι καθαρίστριες συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τη νέα περίοδο εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου” λένε οι ηρωικές αγωνίστριες, καταλήγοντας “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει”.
\r\n