Πολιτική
Πακιστανική Κοινότητα: Όχι στις μαύρες λίστες της πρεσβείας

Έξω από την πακιστανική Πρεσβεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1η Σεπτέμβρη έξω από την πακιστανική Πρεσβεία στην Αθήνα, οργάνωσε η Πακιστανική Κοινότητα απαιτώντας την καθαίρεση του εκβιαστή πρέσβη και γραμματέα της Πακιστανικής Πρεσβείας. 

\r\n
\r\n
Όπως κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η Πακιστανική Κοινότητα: «Η Πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε μαφία που εκβιάζει τους Πακιστανούς μετανάστες και έχει μετατρέψει τις υπηρεσίες της, όπως η ανανέωση των διαβατηρίων και η παροχή άλλων εγγράφων και μεταφράσεων που ζητάμε, σε επιχείρηση με συγκεκριμένο κοστολόγιο… Βάζουν μάλιστα σε μαύρη λίστα όσους διαμαρτύρονται με αποτέλεσμα όταν πάνε στο Πακιστάν να μην μπορούν να ανανεώσουν το διαβατήριό τους και να ταλαιπωρούνται μέχρι να βγουν από την λίστα. Πρόσφατα έβαλαν σε μαύρη λίστα (στις 10/6/2014) τον εκλεγμένο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Μαλίκ Αμπντούλ Ματζίκ, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο Πακιστάν και ταλαιπωρείται για να επιστρέψει».
\r\n
 
\r\n
Ο Μαλίκ Αμπντούλ Ματζίκ είχε στις  3/11/2013 καταγγείλει σε συνέντευξη τύπου την άθλια στάση του 3ου Γραμματέα της Πρεσβείας Σαφκάτ Ουλλά Χαν, ο οποίος δεν σεβάστηκε την σωρό του διαμελισμένου σε ατύχημα με το τρένο Λιακάτ Αλί. «Όταν η σωρός έφτασε στην πρεσβεία για να πάρουν ένα τυπικό γράμμα για την αποστολή της από το γραφείο κηδειών στο Πακιστάν, έδιωξαν τον έλληνα υπεύθυνο του γραφείου “γιατί δεν ήταν από δικό τους γραφείο τελετών!!!”. Απείλησαν τότε τον Άνσερ Τόπα, συγγενή του νεκρού, ότι θα τον βάλουν σε μαύρη λίστα αν θα συνέχιζε να πιέζει».
\r\n
 
\r\n
«Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα προς την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα ότι οι πακιστανοί μετανάστες θα πρέπει να έχουν τα δικαιώματά τους», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση της Πακιστανικής Κοινότητας. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Πρεσβεία να προχωράει σε εκβιασμούς για την ανανέωση ενός διαβατηρίου. Ζητάμε να φύγει και ο πρέσβης και ο γραμματέας και να μαζέψει όλους τους τραμπούκους που στέλνει δεξιά και αριστερά για να παίρνουν λεφτά από τον κόσμο. Ζητάμε από την κυβέρνηση του Πακιστάν να πάρει πίσω αυτούς τους δήθεν διπλωμάτες».
\r\n