Εργατικό κίνημα
ΕΡΤ: Ένας χρόνος χωρίς τον Αχιλλέα

Με μια σεμνή, χωρίς τυπικότητες, αλλά γεμάτη συναίσθημα εκδήλωση μνήμης το Σάββατο 30/8 στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι από την ΕΡΤ, συνάδελφοί του από το ΕΘΝΟΣ, φίλοι και σύντροφοι από το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου, θυμήθηκαν τον Αχιλλέα Παναγούλη έναν χρόνο μετά τον πρόωρα άδικο θάνατό του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα έξω από την ΕΡΤ.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Ο Αχιλλέας που εργαζόταν για χρόνια στα ΜΜΕ σε διάφορα πόστα, είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με την βιντεοσκόπηση και την κινηματογράφηση. Από την πρώτη έκρηξη του εργατικού κινήματος το 2010 βρέθηκε με την κάμερά του στο δρόμο αποθανατίζοντας το κίνημα, ενώ σημαντική ήταν η ενασχόλησή του με το Real Democracy το κανάλι των αγανακτισμένων το καλοκαίρι του 2011 στο Σύνταγμα. Εστιάζοντας στις εργατικές μάχες ασχολήθηκε με την Χαλυβουργία, την Κόκα-Κόλα και τα Τσιμέντα Χαλκίδας από τα οποία αντιπροσωπεία εργαζόμενων βρέθηκε και στο πολιτικό μνημόσυνο. Η μάχη των εργαζόμενων της ΕΡΤ, η αυτοδιαχείριση, το πρόγραμμα, η αλλαγή που έβλεπε να συντελείται μπροστά στα μάτια του, του έδωσαν μια φωτεινή ελπίδα.
\r\n
 
\r\n
“Δυστυχώς ο Αχιλλέας έφυγε νωρίς. Όμως, όλοι εμείς που είδαμε στο πρόσωπο του Αχιλλέα έναν αγωνιστή με άσβεστη τη φλόγα της αντίστασης δίνουμε υπόσχεση πως θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι τέλος”, τόνισε ο Γαβρίλος Κασιμάτης, γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ που βρέθηκε στο μνημόσυνο.
\r\n