Διεθνή
Η Λυσιστράτη θα έκανε ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ!

 “Με νωπό ακόμα το αίμα από τις ισραηλινές σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας η ισραηλινή πρεσβεία έχει το θράσος να εμφανίζεται ως χορηγός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και παράστασης εμπνευσμένης από το σημαντικότερο αντιπολεμικό έργο του Αριστοφάνη τη Λυσιστράτη”, αναφέρουν παλαιστινιακές οργανώσεις και αντιπολεμικές κινήσεις και συλλογικότητες μεταξύ αυτών και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν με τον χαρακτηριστικό τίτλο:  Η Λυσιστράτη θα έκανε μποϋκοτάζ!
\r\n
\r\n
 
\r\n
Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ διοργανώνουν Εργαστήρια για το θέατρο και παρουσιάζουν την παράσταση Lysistrata-X.
\r\n
Ζητώντας να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις της Ισραηλινής Πρεσβείας και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, που είναι συνένοχα στην παράνομη κατοχή και εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιπολεμικού κινήματος που όλες αυτές τις 7 βδομάδες των βομβαρδισμών στάθηκαν χωρίς περιστροφές στο πλευρό της Παλαιστινιακής αντίστασης καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3/9 στις 17.30 έξω από το ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206 στο ύψος της Χαμοστέρνας στον Ταύρο).
\r\n
 
\r\n
“Και μόνο η υποστήριξη της Πρεσβείας του ισραηλινού απαρτχάιντ θα ήταν αρκετή για να αντιδράσουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις, σεβόμενοι το κάλεσμα της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI), το οποίο υποστηρίζουν, πέραν από πλήθος καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών ανά τον κόσμο, τόσο η ισραηλινή ομάδα Boycott from within (Μποϋκοτάζ εκ των έσω, δηλαδή υποστήριξη του μποϋκοτάζ από ισραηλινούς πολίτες) όσο και εκατοντάδες Εβραίοι επιζώντες ή απόγονοι επιζώντων του ολοκαυτώματος(...)”.
\r\n