Εργατικό κίνημα
Coca Cola - Απεργοί σημειώσατε 2

Νικηφόρα ήταν η δικαστική μάχη που έδωσαν οι απεργοί της Coca Cola την περασμένη εβδομάδα καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η πολυεθνική εταιρία σε βάρος των απεργών, επειδή καλούσαν τους πολίτες σε μποϋκοτάζ του δημοφιλούς αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε. 
\r\n
\r\n
 
\r\n
“Η κινητοποίησή μας συνεχίζεται γιατί έγκειται στη συνδικαλιστική ελευθερία και στην ελευθερία του λόγου” μας είπε ο Κώστας Τοσίδης, απεργός από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. “Η προσπάθεια της Coca Cola να μας σταματήσει δικαστικά ήταν καταδικασμένη και παράλογη. Πέρα από τις χρηματικές αποζημιώσεις που ζητούσε, ήθελε να μην κολλάμε τις αφίσες μας, να μη φοράμε τα μπλουζάκια του αγώνα, να πέσουν οι ιστοσελίδες μας, να δημοσιοποιηθεί η καταδικαστική για εμάς απόφαση (αν ήταν τέτοια) με δικά μας έξοδα κλπ. Τίποτα από αυτά δεν πέρασε. Συνεχίζουμε την καμπάνια για μποϋκοτάζ με την ανταπόκριση του κόσμου να μεγαλώνει συνεχώς.
\r\n
 
\r\n
Δεχόμαστε μηνύματα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο για να στείλουμε υλικό, αφίσες και προκηρύξεις, από κόσμο που θέλει να μας βοηθήσει. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, τις πορείες, τη συμπαράσταση σε άλλους αγωνιζόμενους κλάδους εργαζομένων. Στη ΔΕΘ ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ιδιαίτερα εμφανή την παρουσία μας κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλες δύο δικαστικές μάχες. Στις 29/9, που η εταιρία ζητάει από τα μέλη της ομοσπονδίας και του σωματείου, 250.000 ευρώ και στις 8/10 που είναι η εκδίκαση της δικής μας αγωγής για να βγουν οι απολύσεις παράνομες”. 
\r\n