Εργατικό κίνημα
Συντονιζόμαστε στις 28 Σεπτέμβρη

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την Πανελλαδική Συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη στις 11πμ στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας).
\r\n
\r\n
 
\r\n
Kυκλοφόρησαν νέα υλικά -αφίσα και προκήρυξη- με τα οποία ο Συντονισμός καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, κάθε επιτροπή αγώνα να συντονιστούν για το «καυτό» φθινόπωρο που έρχεται τη στιγμή που η «σύγκρουση ενάντια στη βάρβαρη κυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζεται. Η μαζική αντίσταση στην αξιολόγηση έχει οδηγήσει την μνημονιακή κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές, οι διαθέσιμοι των υπουργείων συνεχίζουν τον αγώνα τους, στο κέντρο αγώνα στην Κ. Σερβίας. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν ξεπεράσει τον ένα χρόνο αγωνιζόμενοι, δίνοντας φωνή σε όλους τους μαχόμενους κλάδους. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες για να αποτρέψουν τις χίλιες απολύσεις από τον κλάδο. Δίπλα τους δίνουν μάχες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα» αναφέρει το κάλεσμα. 
\r\n

Εμπειρίες

\r\n
Στη συνέλευση του Συντονισμού θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από το ΜΕΤΡΟ. Ο Αντώνης Σταματόπουλος μας μίλησε για την αξία των κοινών αγώνων με βάση τις εμπειρίες των προηγούμενων χρόνων. «Πριν είκοσι μέρες πήραν την επιστράτευση πίσω, δεν ξέρουμε γιατί, μάλλον έχουν κάποιο σκοπό. Εμείς δεν νιώσαμε ποτέ επιστρατευμένοι. Κάναμε όλες τις απεργίες που καλέστηκαν, απεργήσαμε την Πρωτομαγιά, είχαμε καταλήψεις, ήμασταν συνέχεια στο δρόμο. Δεν τους φοβηθήκαμε, είμαστε στον αγώνα.
\r\n
 
\r\n
Πιστεύω ότι αυτός ο Συντονισμός που κάναμε μετά και τη δική μας επιστράτευση που είναι ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες πρέπει να συνεχίσει, πρέπει να είμαστε όλοι στις 28 Σεπτέμβρη στην Πανελλαδική Συνέλευση, να το πάμε όλοι μαζί. Δεν πρέπει να περιμένουμε τι θα κάνουν οι γραφειοκράτες, από τα κάτω μπορούμε. Ο συντονισμός είναι μονόδρομος, όλοι μαζί να συντονιστούμε και να αντισταθούμε. Εμείς στα τέσσερα χρόνια των Μνημονίων έχουμε σταθεί αλληλέγγυοι σε οποιονδήποτε θιγόταν είτε λεγόταν Χαλυβουργία είτε Άλτερ, Ελευθεροτυπία, Μεβγάλ. Είμαστε πάντα αλληλέγγυοι με όλους τους τρόπους. Και δεν έχουμε παράπονο, πάρα πολλοί εργαζόμενοι και άνεργοι ήταν μαζί μας όταν χρειάστηκε. Το χουμε ξαναπεί, το παράπονό μας είναι από τη ΓΣΕΕ και κάποιους άλλους που κρατάνε ακόμα δυνάμεις».    
\r\n
 
\r\n
• Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, πραγματοποίησαν την Τρίτη 2/9, οι απολυμένοι του Μετρό μαζί με το ΣΕΛΜΑ (σωματείο εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας), προκειμένου, όπως λένε, “να σταματήσει ο εμπαιγμός που βιώνουμε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας”. 
\r\n
 
\r\n
Ο εμπαιγμός έχει να κάνει με την αθέτηση των υποσχέσεων περί επαναπρόσληψης των απολυμένων του Μετρό. Μάλιστα οι εργαζόμενοι του Μετρό μιλούν για κίνδυνο περαιτέρω απολύσεων, καθώς με την ενοποίηση Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) και Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) το διοικητικό προσωπικό θα μειωθεί από το 14% στο 7%. “Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, χρειαζόμαστε προσλήψεις κι όχι απολύσεις”, λένε συνδικαλιστές του ΣΕΛΜΑ. “Να το παλέψουμε όλοι μαζί για να μην περάσουν, ακόμα κι αν πάνε να μας ξαναεπιστρατεύσουν” συνεχίζουν. Επόμενη μεγάλη κινητοποίηση για τους εργαζόμενους του Μετρό, θα είναι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, καθώς ήδη ετοιμάζεται αποστολή από την Αθήνα.
\r\n