Εργατικό κίνημα
«Τσεκούρι» και Ιδιωτικοποίηση στην Υγεία

Παρά το «στραπάτσο – αναδίπλωση» της κυβέρνησης στο θέμα της αξιολόγησης μετά το καυτό καλοκαίρι της ανυπακοής σε όλο το δημόσιο και συγκεκριμένα στην υγεία, το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης Τρόικας βάζουν στο στόχαστρο το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. 

\r\n
\r\n
Πιο συγκεκριμένα έχει ήδη κατατεθεί στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής και αναμένεται να πάει για ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για την σύσταση και τη λειτουργία ανώνυμης εταιρείας που θα αναλάβει τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων, την χρηματοδότησή τους ακόμα και τις αμοιβές των εργαζομένων σε αυτά.  
\r\n
 
\r\n
Γίνεται ξεκάθαρο πια ακόμα και στα πιο «καλόπιστα» μάτια πως η ανάπτυξη που υπόσχονται οι Σαμαρο- Βενιζέλοι μεταφράζεται στις ακόμα πιο μαζικές περικοπές στο χώρο των νοσοκομείων αυτή τη φορά κάτω από τον απευθείας  έλεγχο του κεφαλαίου. Μια ανώνυμη εταιρεία με μετοχές, μετόχους και διευθύνοντες συμβούλους θα είναι υπεύθυνη για την υγεία μας, αν γίνουν πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης. 
\r\n
 
\r\n
Είναι ένα μέτρο που δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά έρχεται να κουμπώσει ακριβώς στην αξιολόγηση, τις απολύσεις, τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ, το κλείσιμο νοσοκομείων και πολύ-ιατρείων, όλου του “αναπτυξιακού” έργου δηλαδή των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
\r\n
Η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε ήδη απεργιακή κινητοποίηση για την ημέρα της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου ενώ στην ίδια «αργή και συμβολική» κατεύθυνση κινούνται όλες οι ομοσπονδίες της υγείας. 
\r\n
 
\r\n
Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να είναι μαζικές και πετυχημένες. Όμως, τώρα δεν είναι η ώρα για αναμονή και περισυλλογή από την μεριά του κινήματος, τώρα είναι η ώρα για ένα μαζικό απεργιακό κίνημα με διάρκεια. Οι υγειονομικοί του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων Αττικής οργανώνουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις και βάζουμε στόχο για ένα μαζικό συντονισμένο παρατεταμένο απεργιακό κίνημα και στην υγεία που όχι μόνο θα ξηλώσει όλα τα αντιδραστικά νομοσχέδια αλλά θα επιβάλει και την υγεία που έχουν πραγματικά ανάγκη οι εργαζόμενοι. 
\r\n
 
\r\n
Μαζικά λοιπόν συμμετέχουμε στη διαδήλωση στη ΔΕΘ και με νέα συνέλευση του Συντονιστικού στις 15/9 οργανώνουμε τη συνέχεια. Τα μέτρα τους δεν θα περάσουν!
\r\n
 
\r\n
Γιώργος Τσιρώνης, Μέλος Γ.Σ. Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
\r\n