Εργατικό κίνημα
Κτιριακές Υποδομές Α.Ε: Στάση εργασίας

Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1/9, στην εταιρία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε”, της εταιρίας που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ. 

\r\n
\r\n
“Η στάση εργασίας είχε μεγάλη συμμετοχή, παρότι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρία και ήταν η αφορμή για την κινητοποίηση, αναβλήθηκε” μας είπε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Μανώλης Δανδουλάκης. “Η ιστορία έχει ως εξής: στον ΟΣΚ υπήρχαν 200 εργαζόμενοι συμβασιούχοι με δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεών τους για άλλα δύο χρόνια.
\r\n
 
\r\n
Η διοίκηση δεν προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων, με αποτέλεσμα να απολυθούν. Οι εργαζόμενοι ανά ομάδες κατέφυγαν στη δικαιοσύνη και κάποιοι από αυτούς δικαιώθηκαν. Στη διοίκηση δεν άρεσαν αυτές οι αποφάσεις και όχι μόνο προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, όπως έγινε με τις καθαρίστριες αλλά έκαναν κι ασφαλιστικά μέτρα για να ισχύσει η απόλυση μέχρι την εκδίκαση του Αρείου Πάγου. Εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις τόσο στις 16/9, που θα πραγματοποιηθεί η εξ\'αναβολής εκδίκαση, αλλά κι όσο χρειαστεί”.
\r\n
 
\r\n