Διεθνή
Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Παρίσι

Περίπου 20.000 διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο 31/10 στο Παρίσι στο μεγαλύτερο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων. 
 
Η «Πορεία για Αξιοπρέπεια ενάντια στο Ρατσισμό» οργανώθηκε από μια ομάδα γυναικών με προσφυγικές ρίζες και συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές μαύροι, μουσουλμάνοι ενάντια στη ρατσιστική προπαγάνδα που θέλει να τους περιθωριοποιήσει. Το όνομα της καμπάνιας είναι μια αναφορά στο όνομα της πρώτης μεγάλης αντιρατσιστικής καμπάνιας που είχε στηριχτεί από μετανάστες το 1983.
 
Υποστηρίχθηκε από ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών από γνωστούς μουσικούς μέχρι κόμματα της άκρας αριστεράς. Ανάμεσά τους η Αντζελα Ντέιβις, η παλαίμαχη αγωνίστρια που σημάδεψε τους αγώνες ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό και τον καπιταλισμό τη δεκαετία του ’60 στις ΗΠΑ. 
 
Η ρατσιστική βία της αστυνομίας ήταν βασικό θέμα της κινητοποίησης, καθώς κλείνουν δέκα χρόνια από τη δολοφονία των δύο εφήβων μεταναστών δεύτερης γενιάς από την αστυνομία που είχε σημαδευτεί από τη μεγάλη εξέγερση στα προάστια του Παρισιού.