Αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστικές παρελάσεις

Αντιφασιστικές παρεμβάσεις έγιναν στις παρελάσεις της 28ης Οκτώμβη.
 
Στη Νίκαια είχε προηγηθεί σύσκεψη στις 26/11 για την έναρξη της καμπάνιας για το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο. Αποφασίστηκε ότι πρώτος σταθμός θα ήταν η παρέμβαση στην παρέλαση και έτσι κι έγινε. Στήθηκε από νωρίς τραπεζάκι της ΚΕΕΡΦΑ και μοιράστηκε υλικό για τη μεγάλη κινητοποίηση στις 23-24/1 στον Έβρο, ενώ στο τέλος της διαδήλωσης η Κίνηση βάδισε κρατώντας πανό με αντιρατσιστικά συνθήματα χειροκροτούμενη από τους συγκεντρωμένους.
 
Στο Ηράκλειο Αττικής η παρέμβαση έγινε από κοινού από το δημοτικό σχήμα «Ρήξη και Ανατροπή» και την ΚΕΕΡΦΑ με κέντρο την αντιφασιστική κινητοποίηση της Κυριακής, η Δήμητρα Λιναρδάκη σχολίασε στην ΕΑ «η ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ από τα μεγάφωνα που είχε στήσει ο δήμος ο εκφωνητής Γιώργος Μιχαηλίδης κάλεσε τον κόσμο να πάρει μέρος στην αντιφασιστική διαδήλωση της 1ης Νοέμβρη. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε υπό την υπόκρουση της Διεθνούς»!
 
Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας από την ΚΕΕΡΦΑ για την διαδήλωση στον φράχτη του Έβρου και για τους πρόσφυγες με σημαίες και πικετες της Κίνησης, η Αλεξάνδρα Μαρτίνη περιέγραψε στην ΕΑ «διάφοροι μαθητές έβαζαν τα αυτοκόλλητα για τα ανοιχτά σύνορα και παρέλασαν με αυτά. Μαζί ήταν και η επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με υλικό και η Λαϊκή Συνέλευση με πανό. Στο τέλος της παρέλασης έγινε πορεία με αντιφασιστικά συνθήματα».
 
Στην Καλλιθέα από νωρίς βρέθηκαν συνεργεία της ΚΕΕΡΦΑ και της Εργατικής Αλληλεγγύης στην πλατεία Δαβάκη μοιράζοντας υλικά για την καμπάνια ενάντια στον φράχτη του Έβρου, ο Ραφαήλ Καστρίτσης μας είπε «υπήρχε παρουσία και από την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ. Πολύς από αυτόν τον κόσμος είχε πάρει μέρος στη σύσκεψη της προηγούμενης μέρας για το προσφυγικό που οργάνωσε η τοπική ΕΛΜΕ», ενώ στον Πειραιά παρουσία είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, μοιράστηκε υλικό ενάντια στον φράχτη ενώ φωνάχτηκαν και συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Ο Μιχάλης Πέππας μίλησε στην ΕΑ για την συγκεκριμένη παρέμβαση «στο τέλος της παρέλασης περικυκλώσαμε με πανό την εξέδρα των επισήμων που καθόντουσαν ο υπουργός Δρίτσας και ο δήμαρχος Μώραλης που στρώνουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στα κρατούμενα και η πολύ υποτονική παρουσία των ναζί που αριθμούσαν μόλις 8 άτομα στο μπαλκόνι των γραφείων τους. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε Γαλάτσι, Περιστέρι και αλλού.