Εργατικό κίνημα
Ηλεκτρονική: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών με συγκεντρώσεις έξω από το κεντρικό κατάστημα της εταιρείας στο Περιστέρι, όπως έγινε τη Δευτέρα 18 Απρίλη το πρωί. 
 
Την Τρίτη 19 Απρίλη το μεσημέρι σε εξέλιξη ήταν συγκέντρωση των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ όπου συνεδριάζει η Διοίκηση, για να διεκδικήσουν έκτακτο επίδομα. 
 
Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία της Ηλεκτρονικής ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική πτώχευσή της, έκλεισε τα περίπου 50 καταστήματα και από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά βρέθηκαν 450 εργαζόμενοι. 
 
Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Στρούτσης δεν παρέστη στην τριμερή συνάντηση που είχε οριστεί να γίνει 14 Απρίλη, ενώ οι εργαζόμενοι διέκοψαν τη συνέντευξη Τύπου που έδινε την ίδια μέρα. 
 
Η εταιρία τα προηγούμενα χρόνια είχε προχωρήσει σε απολύσεις εργαζόμενων, ενώ πίεζε τους υπαλλήλους «να βάλουν πλάτη» και να αποδεχτούν μειώσεις μισθών. Η εργοδοσία καταγγέλλει σε δηλώσεις της τα capital controls που την οδήγησαν σε πτώχευση, αλλά πολλοί θυμήθηκαν τα σκάνδαλα στα οποία είχε εμπλακεί η εταιρία: το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση του ΦΠΑ ή τα διπλά τιμολόγια.