Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Σύσκεψη για τους πρόσφυγες στην Αθήνα

Σύσκεψη με στόχο την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο δήμο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στον ΟΝΑ στην πλ. Κυψέλης, το περασμένο Σάββατο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, εργαζομένων στα νοσοκομεία, καλλιτεχνών, φοιτητών και προσφύγων από τη Συρία. 
 
Τη συζήτηση άνοιξε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ συγκλονιστική ήταν η ενημέρωση που έγινε από τους Σύριους πρόσφυγες, στην οποία τόνισαν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους διαμονής. Το λόγο πήραν ανάμεσα σε άλλους ο Τάκης Ζώτος δικηγόρος από την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χ.Α, ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Δραγούμης, ο Κώστας Καταραχιάς πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αγίου Σάββα και η Ντίνα Γκαρανέ, μέλος ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.
 
Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνουν εξορμήσεις σε μια σειρά από χώρους εργασίας και λαϊκές αγορές στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και να προωθηθεί παντού το ψήφισμα  (ολόκληρο μπορείτε να το βρείτε στο σάιτ της ΚΕΕΡΦΑ) που αναφέρει: 
«Απαιτούμε τώρα από το Δήμο της Αθήνας και από τα συναρμόδια υπουργεία: Να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά ξενοδοχεία, κτίρια υπηρεσιών που δεν λειτουργούν και άλλοι διαθέσιμοι δημόσιοι χώροι, όπως τα κλειστά νοσοκομεία (Γενικό Πατησίων, Πολυκλινική, ΙΚΑ). Όχι στη μετατροπή του Ελαιώνα σε κέντρο κράτησης και γκέτο. Μαζικές προσλήψεις τώρα και διορισμοί μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (Βρεφοκομείο, ΚΥΑΔΑ, Καθαριότητα κλπ). Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείου ή άλλης σχολικής μονάδας. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά».