Διεθνή
150.000 διαδήλωσαν στο Λονδίνο

Περίπου 150.000 διαδήλωσαν το Σάββατο 16/4 στο Λονδίνο σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων ενάντια στη λιτότητα απαιτώντας την παραίτηση του Κάμερον, μετά τις αποκαλύψεις για τα κέρδη που αποκόμιζε από την off shore του πατέρα του. 
 
Ωστόσο πίσω από την αγανάκτηση για το σκάνδαλο, μέσα από αυτή τη διαδήλωση εκφράστηκε μια πολύ βαθύτερη οργή για την πολιτική που ακολουθεί γενικότερα. Η διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
 
Για ένα Αριστερό Βrexit
Στο μεταξύ, μια σειρά οργανώσεις της Αριστεράς στη Βρετανία, μεταξύ των οποίων το SWP, το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Counterfire και το συνδικάτο των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, συμφώνησαν στις 13 Απριλίου στο ξεκίνημα μιας κοινής καμπάνιας για ένα Αριστερό Brexit, εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δίνει την εναλλακτική σε έναν κόσμο που βρίσκεται ανάμεσα στην επιλογή της παραμονής στην ΕΕ, μια καθαρά εργοδοτική επιλογή που στηρίζει με την καμπάνια του ο Κάμερον, και τις μέχρι τώρα καμπάνιες αποχώρησης που στηρίζονται από τη Δεξιά και είναι εμποτισμένες με ξενοφοβικό λόγο. Τα κέντρα της καμπάνιας για το Αριστερό Brexit θα είναι η αντίσταση στη συμμετοχή της ΕΕ στη διατλαντική συμφωνία (ΤΤΙΡ), στα εμπόδια που βάζει στην εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων και της βιομηχανίας χάλυβα, στα εξοντωτικά προγράμματα λιτότητας στην Ελλάδα και άλλες χώρες που βρίσκονται υπό την επιτήρηση των “θεσμών”, στις αδικίες σε βάρος των μεταναστών εργατών, στο ανθρωποκυνηγητό σε βάρος των προσφύγων και στην έλλειψη δημοκρατίας της ΕΕ.