Εκπαίδευση και Νεολαία
Ηράκλειο: Όχι στον “εθνικό διάλογο”

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν στην παρέμβαση των εκπαιδευτικών στην εκδήλωση που διοργάνωθηκε στις 15/4 στο Ηράκλειο στα πλαίσια του “Εθνικού διαλόγου” για την Παιδεία, με ομιλητή τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Λιάκο.
 
Η παρέμβαση είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εκδήλωση και ο “διάλογος”: οι διοργανωτές, μπροστά στο μπλοκ διαδηλωτών που διεκδίκησε να μπει στην αίθουσα, προσπάθησαν να φανούν διαλλακτικοί και πρότειναν “να το συζητήσουμε”, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν ότι “δε συζητάμε για καμία περικοπή κονδυλίου”. Από το μικρόφωνο αλλά και με ντουντούκες, εκπαιδευτικοί και φοιτητές έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους για προσλήψεις, και δήλωσαν ότι σε μια χώρα που έχει την ανάγκη για Παιδεία και Υγεία περισσότερο από ποτέ, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να τις χτυπάει.
 
“Το κλίμα ήταν πολύ δυναμικό, τόσο πριν την παρέμβαση, στην πλατεία Ελευθερίας, όταν στα συνθήματα για προσλήψεις ο κόσμος της γειτονιάς μας έλεγε ότι θα είναι μαζί μας στους δρόμους, όσο και στην ίδια την εκδήλωση, την οποία και καταφέραμε να ματαιώσουμε”, δήλωσε ο Τάσος, φοιτητής.