Δήμοι και Περιφέρειες
STOP στο ξεπούλημα του Ελληνικου

Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού, πλ.Σουρμένων στις 22/6

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τετάρτη 21/9 στις 6.30μμ καλεί η Επιτροπή Αγώνα για τo Μιτροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, ενάντια στο ξεπούλημά του. Η κυβέρνηση καταθέτει στην Ολομέλεια σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά στην κύρωση της σχετικής συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ – LAMDA DEVELOPMENT.  
 
«Με τις γνωστές διαδικασίες «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε» παραδίδει τον τελευταίο, μεγάλο, δημόσιας ιδιοκτησίας, ελεύθερο χώρο του λεκανοπεδίου στους κερδοσκόπους, ενώ εκκρεμεί η εισαγγελική έρευνα για διαφθορά, η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και μια σειρά προϋποθέσεις που η σύμβαση περιλαμβάνει», αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής. «Παραδίδει ένα χώρο που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή στο λεκανοπέδιο. Παραδίδει ένα ακόμη χώρο που με αγώνες των πολιτών σώθηκε μέχρι σήμερα από την τσιμεντοποίηση. Αυτοί οι αγώνες αποτέλεσαν στοιχείο της συγκρότησης και της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά από το σημερινό πρωθυπουργό στην πορεία του προς την εξουσία.
 
Επαναλαμβάνεται η τραγωδία του Πειραιά, της Χαλκιδικής, των περιφερειακών αεροδρομίων, της Ελλάδας που ξεπουλιέται. Άνθρωποι που κάποτε, μαζί μας, υπερασπίστηκαν δημόσια αγαθά και δικαιώματα βάζουν ξεδιάντροπα την τελική υπογραφή. 
 
Είμαστε μπροστά σ’ ένα έγκλημα πολιτικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό, εθνικό και οι υπεύθυνοι έχουν σοβαρές ευθύνες όχι μόνον πολιτικές αλλά και ποινικές. Να είναι σίγουροι ότι τα εγκλήματα πληρώνονται, αργά ή γρήγορα. 
 
Η ιστορία του Ελληνικού δεν τελειώνει εδώ”.