Διεθνή
Αντιφασιστική πορεία στην Κύπρο

Πάνω από 100 άτομα  συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στη Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Παύλο Φύσσα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 χρόνων από τη δολοφονία του από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
 
Η εκδήλωση καλέστηκε από τις οργανώσεις, Αντιφασιστικό Δίκτυο Λεμεσού, Εργατική Δημοκρατία, Νεα Διεθνιστική Αριστερά, Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή και τα τουρκοκυπριακά κόμματα Νέα Κύπρος και Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου ενώ σημαντική παρουσία είχε και η θύρα 9 της Ομόνοιας. 
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση και μουσικό πρόγραμμα στην Πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές όπου τονίστηκε από όλους η ανάγκη να κτίσουμε ένα κίνημα που να τσακίσει τους φασίστες. Η ανάγκη αυτή είναι ακόμη πιο μεγάλη σήμερα που το ΕΛΑΜ (η Χρυσή Αυγή Κύπρου) κατάφερε να μπεί στη Βουλή με δυο εκπροσώπους.
 
Συγκινητική ήταν η εκπρόσωπος του τουρκοκυπριακού KSP που έκλεισε τον χαιρετισμό της τραγουδώντας στα ελληνικά και τούρκικα
το «η δική μου πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυό».
 
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας με συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά φασιστμός» «ο Παύλος Ζει, τσακίστε τους Ναζί» «Νομιμοποιείστε τους μετανάστες, απελάστε τους ναζί» και άλλα.
 
Ήταν μια ζωντανή εκδήλωση που κατέγραψε την αντιφασιστική διάθεση που υπάρχει κυρίως στη νεολαία, που ανέδειξε όμως για άλλη μια φορά την ανάγκη για ένα πλατύ μαζικό αντιφασιστικό κίνημα. Σε αυτή τη προσπάθεια η Εργατική Δημοκρατία δίνει όλες της τις δυνάμεις.
 
Ντίνος Αγιομαμίτης