Διεθνή
Aντιπολεμική Συνδιάσκεψη στο Kάιρο

Aπεργοί στην τσιμεντοβιομηχανία στην Aίγυπτο.

Στις 17 Μάρτη οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια θα κάνουν το γύρο του κόσμου, από το Σύνταγμα στην Αθήνα, μέχρι την Ρώμη και την Σεούλ στη Νότια Κορέα. 

Το επόμενο βήμα θα είναι ο συντονισμός του αντιπολεμικού κινήματος. Η Πέμπτη Συνδιάσκεψη του Καϊρου, «ενάντια στον πόλεμο, την ιμπεριαλιστική και σιωνιστική επιθετικότητα» θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου από τις 29 Μάρτη μέχρι την 1 Απρίλη. Εκεί θα συναντηθούν αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος από όλο τον κόσμο, με τους αγωνιστές και τις οργανώσεις από όλες τις τάσεις που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στα καθεστώτα που τον στηρίζουν στην Μέση Ανατολή. Το παρόν θα δώσουν μεγάλες αντιπροσωπείες από τη Χαμάς της Παλαιστίνης και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αγωνιστές από την Ιρακινή Αντίσταση. Αλλά και από το κίνημα που παλεύει ενάντια στη δικτατορία του Μουμπάρακ στην ίδια την Αίγυπτο. 

Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν και πολλοί εργάτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του απεργιακού κινήματος που σαρώνει την Αίγυπτο αυτό το διάστημα. Περίπου 13.000 κλωστοϋφαντουργοί κατέβηκαν την περασμένη βδομάδα σε απεργία στο εργοστάσιο Σαμανούντ και εκατοντάδες σε ένα εργοστάσιο τηλεπικοινωνιακού υλικού στο Χελβάντ. Χίλιοι κηπουροί δημόσιων κήπων έκαναν διαδήλωση στο Κάϊρο, μια κίνηση που την απαγορεύει ο στρατιωτικός νόμος.