Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Καλλιθέα: Παρέμβαση στην ομιλία Μουζάλα

Εκδήλωση στην Καλλιθέα με ομιλητή το Μουζάλα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ Νοτίων, μια «αναδρομή» των δύο τελευταίων χρόνων σε σχέση με το προσφυγικό με βασικό μότο ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί». Ο Μουζάλας υπερασπίστηκε τη συμφωνία της ντροπής με όρους αριθμητικής μείωσης των προσφύγων που φτάνουν στα νησιά, ενώ μίλησε με ωμότητα για τις συνθήκες στα καμπ («θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει περισσότεροι», «οι δήθεν αλληλέγγυοι θα έπρεπε να ξέρουν ότι είναι πρότυποι οικίσκοι»).

 Γνωρίζοντας ότι είναι οι αντιδράσεις στις επιλογές της κυβέρνησης μέσα και από τον ίδιο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ αυτές που αναγκάζουν το Μουζάλα να υπερασπίζεται τόσο προκλητικά τη συμφωνία της ντροπής και τις συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πήγαμε στην εκδήλωση όπου παρεμβήκαμε απ’ έξω με πανό και μέσα με τοποθέτηση. 

Οι αιχμές της παρέμβασης ήταν: πρώτο, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο του Ελληνικού, που προσπαθούν να εξοβελίσουν τους πρόσφυγες στη Θήβα και δεύτερο, η επίθεση στο φοιτητή από χρυσαυγίτες έξω από τα γραφεία της ΧΑ. Το λόγο από τη μεριά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ πήρε η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός στο νοσοκομείο Γεννηματά. Προέβαλε τα δύο παραπάνω ζητήματα και επιπλέον απάντησε στο ψέμα του Μουζάλα ότι υπάρχει περίθαλψη σε όλα τα καμπ. Με το αίτημα για προσλήψεις και χρηματοδότηση στα νοσοκομεία συνέδεσε τη διαχείριση του προσφυγικού με τις μνημονιακές πολιτικές.

ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας