Εργατικό κίνημα
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες οι ταχυδρόμοι της Αττικής

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 3/4 έως τουλάχιστον και την Παρασκευή 7/4, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία της Αττικής. Απεργιακή διαδήλωση πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 4/4, από τα γραφεία του Σωματείου έως τα γραφεία της διοίκησης των ΕΛΤΑ Αττικής.

Αφορμή για το απεργιακό ξέσπασμα στάθηκε η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή. “Πρακτικά, η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή σημαίνει ότι και οι διανομείς θα πιέζονται υπερβολικά, μη μπορώντας να καλύψουν τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι πολίτες που δεν θα λαμβάνουν εγκαίρως την αλληλογραφία τους” λέει το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Αττικής, ενώ την ίδια στιγμή καταγγέλει τη διοίκηση ότι “χαρίζει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, υποβαθμίζοντας την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών”.

Σύμφωνα με το Σωματείο οι διανομείς θα μειωθούν σε 600 από τους 1026 που εργάζονται σήμερα στο λεκανοπέδιο. Ένας ταχυδρόμος θα φτάνει να κάνει καθημερινά μια διαδρομή έως και 80 χιλιομέτρων. “Σε μονάδες διανομής θα δούμε κάλυψη του 50% των οργανικών θέσεων, με προφανείς και αυτονόητες επιπτώσεις. Τις ημέρες αιχμής οι πολίτες μπορεί να βλέπουν τον ταχυδρόμο να περνά έως και μια φορά την εβδομάδα” αναφέρουν οι απεργοί.