Εργατικό κίνημα
48ωρη στην Υπηρεσία Ασύλου

48ωρη απεργία στις 5 και 6 Απρίλη κήρυξαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας ασύλου. Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την πρώτη μέρα της απεργίας στις 11πμ στην πλ.Κλαυθμώνος και νέα γενική συνέλευση τη δεύτερη μέρα στις 12μες στο ΕΚΑ. 

Όπως αναφέρει το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου “επί 4 συνεχόμενους μήνες περίπου 60 εργαζόμενοι/ες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου παραμένουν απλήρωτοι/ες παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2017. Επίσης παρά τις υποσχέσεις των ιθυνόντων για ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των περίπου 350 εργαζόμενων συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα, ήδη οι περισσότεροι εξ αυτών αντιμετωπίζουν εκ νέου καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους”. Το σωματείο παράλληλα με τους δεδουλευμένους μισθούς, διεκδικεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους από δω και πέρα, παράλληλα με αξιοπρεπείς συνθήκες, βελτιωμένους όρους εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

“Όλο αυτό ξεκίνησε όταν ενημερωθήκαμε από το υπουργείο ότι η οικονομική υπηρεσία δεν έχει στελεχωθεί και γι'αυτό είμαστε όλοι ήδη 2 μήνες απλήρωτοι και κάποιοι από εμάς 4 μήνες απλήρωτοι” εξηγεί στην Ε.Α ο Γιώργος, εργαζόμενος στην υπηρεσία ασύλου στη Μόρια. “Πέρα από τη μισθοδοσία υπάρχουν κι άλλα ζητήματα όπως οι συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα. Η πίεση είναι τεράστια καθώς δουλεύουμε απλήρωτοι σε άθλιες συνθήκες τόσο για εμάς όσο και για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα διεκδικούμε την ανανέωση των συμβάσεών μας. Η τακτική της υπηρεσίας είναι να μην ανανεώνει τις συμβάσεις έτσι ώστε να μη θεμελιώνεται δικαίωμα μονιμοποιησης. Οργανωνόμαστε, συγκροτήσαμε πανελλαδικό σωματείο, έχουμε μπροστά μας τη 48ωρη απεργία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα”.