Διεθνή
Πακιστάν: Λευτεριά στον Ρίαζ Άχμεντ

Το περασμένο Σάββατο στο Πακιστάν, ο Δρ. Ρίαζ Αχμεντ, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Εφαρμοσμένης Χημείας του Πανεπιστημίου στο Καράτσι και εκλεγμένος εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού συμβουλίου, απήχθηκε από δυνάμεις ασφαλείας.

Τον απήγαγαν έξω από τη Λέσχη του Τύπου μαζί με τον καθηγητή Μεχέρ Αφρόζ Μουράντ (τον οποίο αργότερα άφησαν ελεύθερο). Επρόκειτο να συμμετάσχουν σε συνέντευξη τύπου που καλούσε στην απελευθέρωση του συναδέλφου τους πανεπιστημιακού Δρ Ζαφάρ Χασάν Αρίφ που κρατείται από τον Οκτώβρη του 2016.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η απαγωγή-σύλληψη έγινε από τους παραστρατιωτικούς Sindh Rangers. Ο Ρίαζ Άχμεντ κατηγορείται για οπλοκατοχή χωρίς άδεια ενός πιστολιού 9mm, κατηγορία με βάση την οποία έχει ήδη μεταφερθεί στην Κεντρική Φυλακή στο Καράτσι. Ο δικηγόρος θα ζητήσει να δώσει εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Ο Ρίαζ Αχμεντ είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναγνωρισμένος μαρξιστής διανοούμενος, μια δυνατή και καθόλου βίαια, φωνή στον αγώνα για ελευθερία της έκφρασης. Για παράδειγμα, έχει καλέσει δημόσια υπέρ της απελευθέρωσης αγνοουμένων ατόμων, όπως ο διανοούμενος Wahid Baloch, που κρατήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβρη του 2016.

Αυτό το κάλεσμα απευθύνεται σε όλα τα συνδικάτα, τους εκλεγμένους, τις διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλους όσους θέλουν να καταγγείλουν την παράνομη κράτησή του και να ζητήσουν την άμεση αποφυλάκισή του.

Υπογραφές συμπαράστασης στη διεύθυνση http://freedrriaz@gmail.com/