Αντιπολεμικό κίνημα
12 Ιούλη: Συλλαλητήριο προς την πρεσβεία του Ισραήλ

Στις 12 Ιούλη κλείνει ένας χρόνος από την κήρυξη του πολέμου του Ισραήλ ενάντια στον Λίβανο. Τότε η Αντίσταση του λιβανέζικου λαού οδήγησε σε μια ήττα το Ισραήλ και έδωσε αυτοπεποίθηση στην Αντίσταση σ’ ολόκληρη την περιοχή για να συνεχίσει τον αγώνα της. 

Σήμερα, το Ισραήλ προσπαθώντας να πάρει τη ρεβάνς βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας και εισβάλλει στη Δυτική Όχθη. Ενώ στον Λίβανο οι Παλαιστίνιοι που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς δολοφονούνται ανεξέλεγκτα και αναγκάζονται να ξαναπάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. 

Είναι δεδομένες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτές τις σφαγές. Συμμετέχει στην ¨Πολυεθνική Δύναμη¨ στο Λίβανο και δεν αντιδρά στον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον λαό της Παλαιστίνης επειδή διάλεξε σαν κυβέρνηση τη Χαμάς.

Στις πλάτες του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος πέφτει ξανά το καθήκον να ξεσηκωθεί ενάντια σ’ αυτήν τη φρίκη και να απαιτήσει “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Τα συνδικάτα έχουν πρωτοστατήσει μέχρι σήμερα στην αντιπολεμική δράση. Πέρσι, μέσα στο κατακαλόκαιρο οργανώσαμε σε συνεργασία με τα αντιπολεμικά κινήματα και τις οργανώσεις των Λιβανέζων και των Παλαιστίνιων συλλαλητήρια ενάντια στην ισραηλινή εισβολή. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε ξανά και σήμερα.

Όλοι στις 12 Ιούλη στο συλλαλητήριο προς την πρεσβεία του Ισραήλ!

Δημήτρης Τσουκαλάς 
πρ. πρόεδρος ΟΤΟΕ