Εργατικό κίνημα
Eκλογές EΣHEA: Aλμα για τους Financial Crimes

Διπλασιασμό των ψήφων είχε ο «Ενωτικός Συνδυασμός Financial Crimes” στις εκλογές για νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έγιναν στις 6 και 7 Ιούνη. Συγκεριμένα πήρε 141 ψήφους σε σχέση με 72 που είχε πάρει στις εκλογές του 2005. Είναι μια μεγάλη επιτυχία που δείχνει τη δυναμική μιας μαχητικής ριζοσπαστικής παρέμβασης που έχει βρεθεί σε όλες τις μάχες που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια στο χώρο των ΜΜΕ. Αν και οι άλλες δυνάμεις ακολουθούσαν το παράδειγμα των Financial Crimes –και ανταποκρίνονταν στο ενωτικό τους κάλεσμα- η δυναμική που θα δημιουργούνταν θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και τώρα δεν θα καθόνταν στο τιμόνι της ΕΣΗΕΑ οι «κολητοί» του Ρουσόπουλου. 

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής. Ο συνδυσμός της δεξιάς «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» με επικεφαλής τον Σόμπολο πήρε 1.181 ψήφους και 4 έδρες (στις προηγούμενες εκλογές οι δεξιοί συνδυασμοί είχαν πάρει συνολικά 1.105 ψήφους). Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» πήρε 867 ψήφους και 3 έδρες (821 και 3 το 2005). Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» 611 ψήφους και 2 έδρες (518 και 2 έδρες). Η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» 448 ψήφους και 2 έδρες (498 και 2 έδρες το 2005). «Ενωτικός Συνδυασμός – Financial Crimes» 141 ψήφοι (72 το 2005). 

Οπως αναφέρουν οι Financial Crimes στην ανακοίνωση που έβγαλαν με μερικές πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων: «Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών της ΕΣΗΕΑ προκύπτει διπλασιασμός του εκλογικού μας αποτελέσματος σε σχέση με τις εκλογές του 2005. Ευχαριστούμε δημοσίως τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους αναγνωρίζοντας την συνεχή και συνεπή δράση μας την τελευταία διετία. 

Η δράση ενός συνδυασμού που δεν είχε «πλάτες», οικονομικά στηρίγματα και μηχανισμούς, έδειξε ότι η συστηματική απεύθυνση στη βάση του κλάδου, μπορεί να φέρνει αποτελέσματα και στο εκλογικό επίπεδο, μήνυμα ιδιαίτερα χρήσιμο (αν και δύσκολο να το κατανοήσουν) σε όσους οχυρωμένοι πίσω από γραφεία και με χαρτοπολέμους ανακοινώσεων και καταγγελιών, αυταπατώνταν ότι έτσι έδιναν προοπτική για τους εργαζόμενους του κλάδου. Στο έδαφος αυτής της αδράνειας πάτησε και η πρωτιά της φιλοκυβερνητικής παράταξης του κλάδου, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε σωματείο που να είναι εργαλείο μάχης και όχι φιλοκυβερνητικό και φιλοεργοδοτικό παραμάγαζο. 

Αισιόδοξοι και δυναμωμένοι με το αποτέλεσμά μας, υπεύθυνοι και μάχιμοι όπως πάντα, συνεχίζουμε τη δράση μας. Οσοι προωθούν αντεργατικές επιλογές σε οποιοδήποτε επίπεδο θα μας έχουν απέναντί τους. Σε αυτή τη νέα φάση που μπαίνει η ζωή της ΕΣΗΕΑ, θα είμαστε παρόντες και ήδη έχουμε συναδέλφους που ερμηνεύοντας το αποτέλεσμά μας σαν την απόδειξη (αντοχή και ανάπτυξη) ενός δυναμικού εναλλακτικού πόλου, άρχισαν να δηλώνουν τη συστράτευσή τους. Συνεχίζουμε ενωτικά, δυναμικά, ασυμβίβαστα.»

Επίσης ο Ενωτικός Συνδυασμός Financial Crimes καλεί σε συμμετοχή και στο δεύτερο γύρο για τις εκλογές στα πειθαρχικά συμβούλια για να «βάλουμε φραγή στα σχέδια της συντήρησης να μετατρέψει τα πειθαρχικά σε όργανα ατιμωρησίας φιλοεργοδοτικών συμπεριφορών, γεγονός που θα ενισχύσει την ασυδοσία στους χώρους εργασίας. Στηρίζουμε: Ελένη Ανδριανού, Γιάννη Κατζουράδη, Μιμή Τουφεξή, Τάκη Τερζή.»