Εργατικό κίνημα
Σκαραμαγκάς: Κινητοποιήσεις για να ακυρωθούν οι απολύσεις

Οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για να ακυρωθούν οι απολύσεις 12 συναδέλφων τους που ανακοίνωσε η εργοδοσία πριν δυο βδομάδες. 

Η Γενική Συνέλευση που έγινε την περασμένη Tρίτη με 1203 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 7 κατά, έγκρινε πρόγραμμα με δυο τρίωρες στάσεις εργασίας σε κάθε μέρα της επόμενης βδομάδας καθώς αποχή από την υπερωριακή απασχόληση, καμιά απασχόληση το σαββατοκύριακο και καμιά αλλαγή βάρδιας των εργαζόμενων στα ΕΝΑΕ εκτός των συναδέλφων που εργάζονται μόνιμα βάρδια. 

Το σωματείο σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα 11 Ιούνη καταγγέλει τα “πολιτικά-επιχειρηματικά” παιχνίδια ανάμεσα σε κυβέρνηση και εταιρεία που τα φορτώνουν στις πλάτες των εργαζόμενων.  Η εταιρεία άσκησε ένα όργιο πιέσεων ως απάντηση στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οπως επισημαίνει το σωματείο: «Δεν είναι λοιπόν στημένο το κόλπο και καλοσχεδιασμένο; Παιχνίδια όμως σαν και αυτό που παίχτηκε το βράδυ της Πέμπτης στις Επισκευές έγινε πλέον σαφές σε όλους ότι δεν θα ανεχθούμε. Ηταν συγκινητική και ελπιδοφόρα η κινητοποίηση των εργαζομένων το ίδιο βράδυ για να μη φύγει το καράβι. 

Είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τη δουλειά μας. Επίσης ήταν ελπιδοφόρα και πράξη αλληλεγγύης των συναδέλφων του Ναυτικού Τμήματος με την προσφορά στο Σωματείο ενός ποσού που πήραν κατά την εργασία τους σε απεργία σαν προσωπικό ασφαλείας.»