Γράμματα και σχόλια
Χανιά: Επίθεση νατοϊκών εναντίον 37χρονου εργαζόμενου

Επίθεση με σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου σημειώθηκε αργά την νύχτα της Παρασκευής 17/11 προς Σάββατο 18/11 στο κέντρο της πόλης των Χανίων, όταν δύο Άγγλοι στρατιωτικοί, που συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση «Νηρηίς» επιτέθηκαν σε δύο Χανιώτες. 

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, όταν δύο Χανιώτες πήγαν να μπουν στο αυτοκίνητο τους. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν σοβαρά τον 37χρονο Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη, ο οποίος νοσηλεύεται, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με συντριπτικά κατάγματα στη μύτη και στο πρόσωπο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Το πρόσχημα της επίθεσης, όπως αναφέρουν οι πολίτες που την δέχτηκαν, ήταν ότι έκλεψαν κάποιο κινητό από τους Άγγλους στρατιώτες, πράγμα που δεν ευσταθεί. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν και οι αστυνομικές αρχές και με την συμβολή φίλου του θύματος εντοπίστηκαν οι δύο Άγγλοι στρατιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο εναντίον των οποίων υποβλήθηκε μήνυση.

Υπήρξαν όμως και καταγγελίες για σοβαρότατη ολιγωρία, αν όχι και απόπειρα συγκάλυψης του σοβαρού αυτού περιστατικού. Χαρακτηριστικά, εντύπωση προκαλεί η μη χορήγηση της απαραίτητης ιατροδικαστικής έκθεσης για την επίθεση που αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την καταδίκη των δύο στρατιωτών. 

Τη Δευτέρα 20/11, η δίκη αναβλήθηκε για την επόμενη Τρίτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όμως θα πραγματοποιηθεί ερήμην των δύο στρατιωτών αφού την Δευτέρα αναχώρησαν από τα Χανιά με τα πολεμικά πλοία! Η πολιτική αγωγή ζήτησε να οριστεί άλλος δικηγόρος και να μην αναβληθεί η δίκη καθώς αν το δικαστήριο προχωρούσε σε αναβολή οι ναυτικοί θα έφευγαν, όπως και έγινε, με τα πλοία τους. Ο εισαγγελέας δέχτηκε την πρόταση της πλευράς των κατηγορουμένων και πρότεινε αναβολή. 

Να σημειώσουμε εδώ, πως η μεγάλη πολυεθνική αεροναυτική άσκηση, διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με επίκεντρο τον όρμο της Σούδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 25/11.